Olé: טעימת יינות Marques De Riscal מריוחה

מרקס דה ריסקל מייצר כ- 9 מיליון בקבוקים בשנה – כ- 70% מהם לייצוא, ובבעלות היקב 2,200 דונם כרמים

יקב ומלון מרקס דה ריסקל
יקב ומלון מרקס דה ריסקל

יקב מרקס דה ריסקל –  Marques De Riscal, נחשב לאחד מיצרני היין הגדולים הוותיקים, המפורסמים והמשמעותיים באזור ריוחה שבצפון מזרח ספרד, המייצר כ- 9 מיליון בקבוקים בשנה – כ- 70% מהם לייצוא, ובבעלות היקב 2,200 דונם כרמים.

Javier Ybanez Creus
Javier Ybanez Creus, צילום אלי פרכטר

ליקב, שהוקם ב- 1858, לא היו בתחילה יינות איכותיים, אבל שיתוף פעולה בידע וייעוץ שקבלו מאנשי בורדו במשך השנים, העלו את איכות יינות היקב ואזור ריוחה כולו. היקב  משלב תפיסה קלאסית עם השפעה בורדולזית, תוך שימוש בטכנולוגיה מודרנית ליצור יינות ריוחה – יינות לבנים ואדומים, החל מיינות בסיסיים טובים במחיר מתון ותמורה טובה, עד ליינות הרזרבה והגראן רזרבה הגבוהים  והאיכותיים הנמכרים ברחבי העולם.

מאחר שביקב מייצרים יינות רזרבה וגראן רזרבה שדורשים דרגת התיישנות תקנית של 3 שנים לפחות, ורוב הזמן תקופות ארוכות יותר, זה שמחייב אלפי חביות ליישון יין, ולפיכך יש ליקב כ- 25,000 חביות)

רשת "דרך היין" של חברת האחים שקד, מייבאת את יינות היקב לארץ. טעמנו שלושה יינות שמשווקים בימים אלה, שלושה יינות מתיישנים, וטעימה השוואתית של שני בצירים של הסדרה היוקרתית Baron de Chirel. את הטעימה הוביל Javier Ybanez Creus, מנהל היצוא של היקב – סימפטי וחייכן, שהוסיף סיפורים על היקב בין טעימה לטעימה.

יינות טעימת מרקס דה ריסקל
יינות טעימת מרקס דה ריסקל, צילום אלי פרכטר

 

 

ורדחו של מרקס דה ריסקל
ורדחו של מרקס דה ריסקל

Marques de Riscal verdejo Rueda 2015

יין לבן מזן וורדחו (Verdejo) המקומי מאיזור רואדה (Rueda). צבע צהוב בהיר, באף ריח פרחים  ופירות טריים ועדינים, חומציות טובה ,מתיקות קלה ונעימה וסיומת ארוכה. יין כייפי. היקב מייצר כ 4 מיליון בקבוקים בשנה מזן זה.

המחיר 69 ₪ – תמורה טובה ביותר ליין ברמה כזאת.

 

Marques de Riscal Viña Collada Rioja 2014

עשוי 100% מענבי טמפרניו. התיישן כחצי שנה בחביות עץ אלון. צבע עמוק וצלול. באף ריחות של דובדבנים ופירות בשלים. גוף בינוני. יין נעים וטעים.

המחיר 65.90 ₪  – תמורה טובה ביותר למחיר.

Marques de Riscal Reserva  DOCa Rioja  2011

זני ענבים: 90% טמפרניו, והיתרה גארסיאנו, מאסואלו, וכן מעט קברנה סוביניון מכרמים בני יותר מ- 30  שנה. (רק ליקב Marques de Riscal מותר להשתמש בקברנה סוביניון, כי היה להם זן זה לפני חוקי ה- DOCa בריוחה).   היין התיישן בחביות עץ אלון אמריקאי במשך כשנתיים. מייצרים ממנו 4 מיליון בקבוקים בשנה, שמשווקים ל- 105  מדינות. זהו יין המייצג נאמנה את המסורת והמאפיינים של ריוחה: ניחוחות של אלון, עם ארומות של בלסמי וקינמון. גוף מלא, איזון מצוין, וסיומת ארוכה ונעימה.

המחיר 129 ₪ – שווה את הכסף

עברנו לטעימה של שלושה יינות גראן רזרבה מתיישנים בבקבוקי מגנום, עבורם משתמשים במרקס דה ריסקל בענבים מכרמים בני יותר מ- 30 שנה מכרמים שלהם, או מכרמים מקומיים אחרים. לאחר בחירת היין המתאים לגראן רזרבה, הוא מועבר לחביות אלון אמריקאי, שם יהיה בין שנתיים וחצי לשלוש שנים, ולאחר מכן עוד שלוש שנים בבקבוק .

גראן רזרבה מתיישנים
גראן רזרבה מתיישנים

Marques de Riscal Gran Reserva 1998, 1999, 2005

שלושת היינות עשויים מ-  85% טמפרניו ו- 15% זני גראסיאנו, מאסואלו, ומעט קברנה סוביניון.  היינות מלאים בניחוחות ובטעמים, עם גוף מלא, וסיומת ארוכה ויבשה. אהבתי במיוחד את הצעיר בחבורה משנת 2005 – צבע אדום בוהק, עם ריחות של פירות יבשים וארומות של קפה קלוי.

לסיום טעמנו שני בצירים של הסדרה היוקרתית של היקב – Baron de Chirel. יין זה יוצר לראשונה בשנת 1986, לאחר ניסוי בעשיית יין ובשימוש בענבים מכרמים בני יותר מ- 30 שנה, ביבולים נמוכים ואיכותיים ביותר. היין מופק בכמויות קטנות ביותר – בין 12,000 ל- 25,000 בקבוקים – לא בכל שנה.

Marques de Riscal Baron de Chirel DOCa Rioja 2001, 2012

משנת 1995 נבחרים הענבים ליין זה בחירה ידנית, וממוינים על שולחן מיון מיוחד וחדשני. היין יושן בחביות במשך 21 חודשים. ל- 2001 צבע כהה. באף פרי בשל. גוף מלא וסיומת ארוכה. ה- 2012 טעים ומהנה, עם ניחוחות מרוכזים של תבלינים ונגיעות עץ אלון. סיומת טובה עם פוטנציאל להתיישנות ארוכה.

טעימה טובה ומעניינת, כן ירבו.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה