fbpx

Olive Oil Academy – קורס שמן זית במכללת רמת-גן, אוקטובר 2007

לנוכח הביקוש הרב וההתעניינות ההולכת וגוברת בכל הקשור לענף שמן הזית, שהחל לאחרונה להיות טרנדי בקרב שוחרי המזון הטבעי, חובבי הגורמה, הבריאות והקוסמטיקה הטבעית ועוד, ולאחר הצלחה רבה בקורסים בתחום היין, החליטה מכללת רמת גן לפתוח קורס העוסק בשמן הזית
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

לנוכח הביקוש הרב וההתעניינות ההולכת וגוברת בכל הקשור לענף שמן הזית, שהחל לאחרונה להיות טרנדי בקרב שוחרי המזון הטבעי, חובבי הגורמה, הבריאות והקוסמטיקה הטבעית ועוד, ולאחר הצלחה רבה בקורסים בתחום היין, החליטה מכללת רמת גן לפתוח קורס העוסק בשמן הזית.

הקורס אמור להיפתח ב- 22 באוקטובר תחת ניהולו האקדמי של ד"ר זהר כרם – חוקר מטעם הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות הסביבה באוניברסיטה העברית בירושלים, וייקחו בו חלק מטובי המרצים בתחום, ביניהם פרופ' שמעון לביא – גם הוא מטעם האוניברסיטה העברית בי-ם, ד"ר פתחי עבד אלהדי – יו"ר פאנל הטועמים במועצת הזית הבינ"ל, ד"ר ארנון דג – ממינהל המחקר, ד"ר דוד עיטם – ארכיאולוג ומומחה לתעשיות קדומות בארץ ובים התיכון, ד"ר זיאד דבור – מרצה לפרמקולוגיה, ובעבר הרוקח הצבאי הראשי, כיום הבעלים של חברת "איה נטורל", אלי כהן – נציג חברות בתי הבד הגדולות בארץ, ד"ר אורן תירוש מהפקולטה למדעי החקלאות, מור וילק – טכנולוגית מזון ראשית מכוורת יד מרדכי, אביטל סבג-חורש ND – מומחית לרפואה טבעית ומודעות בתזונה, עו"ד אורי גלבוע – חובב יין, קולינריה ושמן זית, עופרה איתן-מאירסון (אלמנתו של רפול), הלה וינקרט – מבעלי חנות הקונספט החדשה בת"א המתמחה בשמני זית.
בנוסף, אחת מבין שתי ההרצאות העוסקות בשמן הזית והמטבח, תועבר ע"י אחד מהשפים המובילים בישראל.

הקורס יתקיים בקמפוס מכללת רמת-גן בימי ב' החל מהשעה 18:00 ועד השעה 21:30, בהיקף של 60 שעות אקדמיות ב- 15 מפגשים, ובכלל זאת שיעור מעבדה לכימיה.

מרבית ההרצאות ילוו בסדנאות טעימה של שמני זית מזנים שונים מהארץ ומהעולם. בנוסף יכלול הקורס 2 או 3 סיורים לבתי בד שונים בארץ ובמפעל איה נוטרל (הסיורים יתקיימו בימי ו').

בין הנושאים שיילמדו בקורס: שיטות גידול ומסיק, גידולים אורגניים, הליכי ייצור שונים, השמן בעולם החדש ובעולם הישן, היסטוריה של שמן הזית בארץ, ביהדות ובעולם, תזונה ושמן זית, בריאות ושמן זית, קוסמטיקה ושמן זית, שמן הזית בארצות הים התיכון ועוד.

עלות הקורס כולל הסיורים היא 3,450 ₪ ,ולמקדימים להירשם תוענק הנחה של 10%.
ניתן לשלם ב- 6 תשלומים שווים.

לפרטים נוספים, להרשמה ותוכנית הלימודים המלאה ניתן לפנות למכללת רמת-גן בטלפון 03-6710000
אתר המכללה: www.org.co.il

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה