ORO – הזהב בעליה בגאליה

למושג "מסעדת תחנת דלק" יש משמעות ברורה שמדברת בעד עצמה: פיתות, ניגובים, על האש, מוס שוקולד, ויאללה ממשיכים.
מסעדת ORO (זהב, בעברית צחה) השוכנת במתחם תחנת דלק אלון בכניסה למושב גאליה (נוסעים בכביש המחבר בין רחובות ליבנה – ומגיעים), מנפצת את הסטיגמה בגדול.

מבט ראשון על פנים המסעדה מעלה את הממצאים הבאים: אולם המסעדה גבוה מאוד – לא ברור מה חשבו לעשות במקום מראש. יש עיבוד יפה של התקרה ויצירת אקוסטיקה איכותית למרות הגובה. מרצפות גדולות מאוד בגווני נחושת, קיר שלם במראה נחושת, קיר יין מרשים ביותר, בר משקאות שתול בקיר. מדובר במסעדה גדולה ועם זאת המראה נעים וחמים – בזכות החומרים, הצבעים, והמוזיקה הנעימה המתנגנת ברקע, כסאות גבוהים לא רק ליד הבר אלא ליד מספר שולחנות גבוהים שוברי צורה ברחבי המסעדה.

על אף העובדה ש- ORO פתוחה מזה שישה חודשים בלבד, אפרת המלצרית החביבה מוכיחה מקצועיות רבה, ומציגה בפנינו את מכמני התפריט המעידים על גיוון רב-תרבותי של תשתית מרוקאית עם חיזוקים צפוניים-יאפיים יותר. העתקה זריזה של פריטים מהתפריט מעלה את התמונה הבאה:
· אווז אוברג'ין – נתחי כבד אווז צלויים בגריל בתיבול פלפלת גרוסה ומלח ים, על מצע סטייק חציל במשרת שום כוסברה וצ'ילי. מלווה בקונפי בצלצלי אשלוט ויין.
· ברבוניה ים-תיכונית בציפוי פריך על מצע סלט ירוק ובורגול ברוטב עריסה פיקנטי
· טלה בגלימה – תאנים במילוי טלה קצוץ עם צנוברים ונענע, צלויים בריבת בצלצלי אשלוט ורוטב יין.
· טאג'ין עוף וזיתים – שוקי עוף בזיתים מבוקעים ולימונים כבושים, עם עשבי תיבול על מצע קוסקוס.
· טאג'ין מתוק – שוקי עוף ופירות מיובשים בריבת בצלים וברנדי, על קוסקוס.
· הצלע השלישית – שלוש צלעות טלה בגריל, במשרת עשבי תיבול על מצע פירה.
· Oro-top – שכבות פילה בקר, צנימי פילו, נתחי כבד אווז ותאנה, במילוי בשר טלה קצוץ ברוטב יין אדום על מצע פירה.
· פילה דניס ים סוף – אפוי בעשבי תיבול, מונח על פירה וקונפי שום.
· דואט מלאבי – בניחוח שושנים, עם עוגיות מעמול תמרים וסילאן.
· קדאיף חלבה – בעיטור זרעי סומסום מסוכרים וסורבה קוקוס.
· קרפצ'יו אננס – פרוסות אננס בסירופ סוכר וליקר קלבדוס, בליווי סורבה לימונענע.
המסעדה כשרה, אך מי אמר שכשר זה לא טוב? ORO מוכיחה שדווקא כן.

עד להגעת המנות הראשונות – טלה בגלימה (ראו למעלה ובתמונה, 36 ₪), וסלט ORO – ירקות חתוכים גס בתיבול לימון סחוט, שמן זית, פטרוזיליה ועלי נענע (28 ₪) – מגיעה לשולחן כיכר לחם ביתי טרי, חמים וריחני, עם טפנד זיתים וטפנד עגבניות. אי אפשר לעמוד בפיתוי של הלחם, גם המצטנעים ביותר וסופרי הקלוריות יקזזו באיטיות את הכיכר העגולה עד תום.

יוגב, מנהל המסעדה, מספר לנו בינתיים כי למרות שהמסעדה חדשה, כבר יש ביקורים חוזרים, כולל משפחות של 10 אנשים ומעלה שמגיעות כל שבוע. כמעט מדי יום מתקיימים ב- ORO אירועים כמו ימי הולדת, מסיבות שחרור, וכל סיבה אחרת למסיבה, כפי שאנו רואים במו עינינו במסעדה בה יש שולחנות מוכנים לקליטת חמולות של סועדים לצד שולחנות סטנדרטיים, ואלה גם אלה מתמלאים במהירות בסתם ערב של חול באוגוסט הלוהט. יוגב אומר כי ל- ORO מגיעים מכל הארץ – מהערבה ועד נהרייה; כאשר עסקיות הצהרים הן נחלתם של אנשי היי-טק מנס ציונה, רחובות ויבנה (עסקיות ב- 49, 59, 69 ₪, בהתאם למנה העיקרית).

מנות הפתיחה הגיעו לשולחן. התאנים הממולאות של הטלה בגלימה הוגדרו כפנטסטיות; לא פחות – גם כי אין לנו יותר בסולם ההגדרות. הסלט הוא לא משהו לכתוב עליו הביתה – סתם ויטמינים.
בהמתנה למנות העיקריות, מבט נוסף על קיר היינות הכשרים בו ממוקמים כ- 1,600 בקבוקים, כולם תוצרת הארץ: רמת הגולן מכל הסדרות ורמות המחיר, ברקן, סגל, כרמל – יקבי הבוטיק (יתיר, צרעה, גבעת החלוקים), דלתון.
אפרת המלצרית אומרת לנו כי ב- ORO מוכרים יינות במחירים זולים יחסית כדי להחדיר את תודעת היין, כולל קיום הדרכות. יין החודש הוא הרי גליל יראון (118 ₪); אנחנו הסתפקנו בברקן קברנה קלסיקו (59 ₪) שבהחלט עושה את העבודה.

למנות עיקריות הזמנו דג בס נטול שדרה, ממולא בפסטו ועגבניות (72 ₪) – מאכזב למדי מבחינת הגודל, והאמת שאפילו הדג נראה עצוב על הצלחת. שיני השום שמילאו את בטנו נטולת עצמות השדרה אמנם הוסיפו טעם, וצלוחית תמימה למראה הכילה רסק לימון חריף העשוי להקפיץ את הדג, ועם זאת להסתיר את טעמו לחלוטין. מה ששימח את ליבנו ובטננו היה טאג'ין עגל וחצילים: גלילי חציל במילוי בשר עגל קצוץ עם שקדים קלויים ופטרוזיליה, על מצע של תפודים וסלסת עגבניות חמה (49 ₪).
דבר הטועמת: "זה אוכל חורפי בלב הקיץ, כמות נכונה של מנה יפה ולא מאיימת, עם יופי של תיבול. בשר הכבש עדין ומונח על מצע של פרוסות תפודים צלויות כמעט תפוצ'יפסיות בטקסטורה שלהן".

אפרת הצביעה על בחור צעיר ואמרה ששמו איציק לוי, הוא בן 27 והבעלים של ORO.
איציק הוא אדריכל ומעצב פנים – בעיקר של מסעדות ואולמות אירועים (קפה נירה באשדוד, אולמי ארגמן החדשים בחולון, ועוד). איציק ומשפחתו מגיעים מענף האולמות האירועים במקומות כמו ברור חיל, אשקלון, צומת עד הלום וראשון לציון. איציק יצא מהתחום ורצה לפעול לבד, בגודל ובממדים שיכול להרשות לעצמו, כפי שהוא אומר, אם כי ההשקעה גדולה מהצפוי.

מסתבר שמהרעיון עד גמר הביצוע עברו ארבעה חודשים בלבד: "אנחנו הקבלנים והיזמים, ועשינו הכל בעצמנו. תכננו ובנינו מטבח גדול בשטח של כ- 180 מ"ר, עם פס בישול מורכב בו גם מכינים סלטים ובישול מהיר, וגם בישול איטי של הקוסקוס ומאכלי הטאג'ין.
התפיסה המנחה שלי היא אוכל טעים. אנחנו מכינים אוכל עם נגיעה מרוקאית, במראה טוב וטעם טוב – עם הכלים והמראה הכללי. אני אוכל הרבה במסעדות, ומכיר מצב של מקום יפה עם אוכל פלצני. הרעיון הוא לעשות את האוכל הטוב שאני מכיר באווירה המתאימה".

על השאלה איך הולך? עונה איציק: "מעל ומעבר לציפיות – הכפלה של כל מה שחשבנו. בגלל המיקום ציפינו שהמסעדה תעבוד. האמנו בכך מהרגע הראשון, אך חשבנו שייקח זמן. אנשים ראו, התלהבו, וחוזרים שוב ושוב, כמו השר מאיר שטרית שחזר ל- ORO כבר יותר מארבע פעמים.
את התפריט בנה השף גיא פרץ – היועץ הקולינרי שלנו. התפריט אותו תכנן עומד בציפיות הלקוחות ואין צורך לשנותו. גם הכוח של הכשרות חזק מאוד. יש הרבה מאוד חבר'ה דתיים ושומרי כשרות שאין להם מקומות כאלה באזור. אנחנו כבר חושבים על פתיחת סניפים בבאר שבע והרצליה בעקבות פניות אלינו".

ומה בדבר המיקום בתחנת דלק? "נכון שיש אנשים שמחפשים את הניגוב בפיתה ומופתעים ממה שהם רואים. חלק נשארים ונהנים. אנחנו שומרים על איכות החומרים בהם משתמשים בבשר ובמוצרים אחרים, ובכלל יש לי המלצה לאנשים שמגיעים לעסקית וממהרים: צריך זמן. אני אומר לאנשים: קחו את הזמן, כי אנחנו מכינים את האוכל עם קבלת ההזמנה".

הגיע זמן הקינוחים: דואט מלאבי (26 ₪), וסורבה פירות יער (10 ₪).
הסורבה הוא סורבה, והמלאבי בסגנון יאפי מגיע בגביע יין שלא היה עובר את דוכני השוק – עם תפזורת סירופ סילאן על הצלחת המעוצבת שבצידיה שני תמרים ושתי עוגיות מעמול – אבל הטעם היה עובר בהחלט את מבחן הדוכנים.

המלצתנו החמה: לכו על המסלול המרוקאי של ORO – אל תתפתו לגחמות צדדיות – ותיהנו מאוד.


ORO
בכניסה למושב גאליה (בסמוך לתחנת דלק אלון)
פתוח בימים א'-ה' מ- 12:00 עד השעות הקטנות
בשישי עד שעה לפני כניסת השבת,
במוצ"ש חצי שעה אחרי יציאת השבת
להזמנות 9316617-08















היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה