ORO – מסעדה של זהב במושב גאליה

לא כל יום קם צעיר בן 27 ומחליט להשקיע שני מיליון ₪ בבניית מסעדה חדשה. זה מה שהחליט לעשות איציק לוי מיבנה, בעלים של משרד לאדריכלות ולעיצוב

לא כל יום קם צעיר בן 27 ומחליט להשקיע שני מיליון ₪ בבניית מסעדה חדשה… זה מה שהחליט לעשות איציק לוי מיבנה, בעלים של משרד לאדריכלות ולעיצוב פנים בראשון-לציון.

מסעדת "ORO" (זהב, בספרדית) השוכנת במושב גאליה בסמוך לעיר רחובות, נפתחה בתחילת חודש מאי.
שם המסעדה בא מנגיעות הזהב שבעיצובה, עליו היה אחראי איציק לוי הבעלים.
מדובר במסעדה בשטח של כ-400 מ"ר, מעוצבת בקווים קלאסיים, עם אלמנטים מיוחדים של תאורה, וכוללת 160 קימורים של זהב לצד קיר זהב בגובה של שישה מטרים.

תפריט "ORO" מוגדר ע"י הבעלים כגורמה ים תיכוני. עיקר הגאווה היא על מנות הטאג'ינים – מאכלי קדרה המוגשים בכלי חרס מרוקאי אותנטיים שיובאו במיוחד למקום.
יוגשו שבעה סוגי קוסקוס: עם ירקות, עם טלה, ואפילו קוסקוס מתוק עם פירות יבשים – מאכל מרוקני פופולרי בשם טנזיה.
עוד בתפריט: בשרים מיושנים ודגים.

שף המסעדה שבנה את התפריט הוא גיא פרץ (בן 29), המכונה "השף המתלבש", בעל 350 חליפות שף.
השף בפועל של המקום יהיה קובי קרקובסקי, שחזר לארץ אחרי 8 שנים בניו יורק, שם עבד בין היתר באלפנט (ביסטרו צרפתי במנהטן), קיזמיר (מטבח ויטנאמי צרפתי) ובמסעדת טאבון של חיים כהן.

במקום גם בר מעוצב ובו 2,000 בקבוקי יין להגשה מהיקבים הגדולים ומיקבי הבוטיק.

"ORO" היא מסעדה בשרית כשרה, שתפעל בימי חול בין 12.00 לחצות.
כמו כן יתקיימו במקום אירועים פרטיים של עד 150 איש.

בין מנות תפריט ORO:

אווז "אוברגין": נתחי כבד אווז צלויים בגריל בתיבול פלפלת גרוסה ומלח ים על מצע סטייק חציל במשרה שום כוסברה וצ"ילי מלווה בקונפי בצלצלי אשלוט ויין קברנה.
ברבוניה ים-תיכונית: 8 יח' פילה מולית אדומה בציפוי פריך על מצע סלט ירוק ובורגול ברוטב עריסה פיקנטי.
טלה בגלימה: 5 יח' תאנים במילוי טלה קצוץ עם צנוברים ונענע צלויים בריבת בצלצלי אשלוט ורוטב יין טבעי.
טאגין קזבלנקה: קדירת לילה של בשר ראש וגרגרי חומוס פריכים ברוטב אדום עם שיני שום וכוסברה על מצע קוסקוס ביתי.
טאגין עוף וזיתים: שוקי עוף עסיסיים מבושלים בזיתים מבוקעים ולימונים כבושים בניחוח עשבי תיבול על מצע קוסקוס ביתי.
טאגין מתוק: קדירת שוקי עוף ופירות מיובשים בריבת בצלים וברנדי על מצע קוסקוס ביתי.
צלע עגל חלב: צרובה בגריל בליטוף עדין של שמן זית פלפלת ומלח גס בתוספת תפודים פריכים .
ורד הצלע: נתח אנטריקוט 300 ג"ר מיושן היטב, צלוי בגריל נוטף ממיציו בעקיצת יין אדום פלפלת ורוזמרין, מוגש בליווי תפודים פריכים .
הצלע השלישית: 3 יחידות צלעות טלה עסיסיות צלויות בגריל במשרה עשבי תיבול טריים על מצע פירה מתובל .
Oro-top: שכבות פילה בקר צנימי פילו נתחי כבד אווז ותאנה במילוי בשר טלה קצוץ ברוטב יין אדום, על מצע פירה מתובל.
פילה דניס ים סוף: אפוי בעשבי תיבול טריים, מונח על פירה מתובל וקונפי שום.
פילה אמנון הגליל: צלוי בטאבון לבנים, עטוף בשמן זית לימונים כבושים ושום, מונח על תפודים מתובלים.
דואט מלאבי: מלאבי מקורי בניחוח שושנים לצד עוגיות מעמול תמרים ורוטב סילאן.
קדאיף חלבה: אטריות קדאיף דקיקות ממולאות נתחי חלבה, בעיטור זרעי שומשום מסוכרים וסורבה קוקוס.
קרפצ'יו אננס: פרוסות דקיקות של אננס טרופי טבולות בסירופ סוכר וליקר קלבדוס בליווי סורבה לימונענע.

ORO
בכניסה למושב גאליה (בסמוך לתחנת דלק אלון)
טל. 9316617-08



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר