TAMARIND – ההודית מס' 1 של זגאט בניו-יורק

תוך עיון בתפריט התמרינד הגענו לתובנה שלא חסר כוח אדם בהודו. מי שלא מתכנת, מגיע לתפוח הגדול למלצר, וזאת לנוכח כמות המלצרים שאפפו אותנו במהלך הערב, אם כי בסגנון נעים ולא לוחץ

מסעדת תמרינד (TAMARIND) ההודית בניו יורק ממוקמת ברח' 22 בניו יורק, והייחוד שלה הנו בכך שמדורגת כהודית הטובה ביותר במדריך מסעדות ניו-יורק – הזגאט המפורסם, שביקורותיו נכתבות ודירוגיו ניתנים ע"י סועדים בשר ודם ולא ע"י מלאכים מורמים מעם.

מבחוץ מוסווית תמרינד בצבעים חומים בהירים, ובפנים יש לה קירות אפורים-קרמיים- שנהב, קיר מראות עם קישוטים אתניים מתת-היבשת המרוחקת מניו-יורק, וקיר אחר עם פעמוני עץ המיועדים מן הסתם לפרות הקדושות של הודו – אלה שלא אוכלים. עוד בפנים: תקרה שקופה נוסח פטיו.
תמרינד הנה מיזם של מסעדן ותיק בשם אווטר וואלה, בוגר המסעדות טנדור ואכבר בניו יורק ושותף בדוואט – המסעדה הודית המודרנית לה יש שני סניפים בעיר. תמרינד מארחת באולמה המרווח 130 איש, היושבים בתווך המסעדה ובגומחות אינטימיות יותר בהיקף. במסעדה יש גם תפריט צהרים ובו חמישה תפריטי ארוחות קבועות – כל אחת מייצגת ארוחה הודית מגובשת.

הגענו מוקדם, שלושה. יחד איתי פלי הנמר פלד, מו"ל השבועון אינפורמיישן וויק והדיילי מיילי, ובנו הלומד בניו יורק, בן פלד. מרבית המסעדה כבר הייתה מלאה במשמרת האוכל של שבע בערב.

כמתאבנים קיבלנו טוסטים של בצק עלים, ובעברית בורקסים, עם רוטב ג'ינג'ר. תוך עיון בתפריט הגענו לתובנה שלא חסר כוח אדם בהודו. מי שלא מתכנת, מגיע לתפוח הגדול למלצר, וזאת לנוכח כמות המלצרים שאפפו אותנו במהלך הערב, אם כי בסגנון נעים ולא לוחץ.

לפני המנות הראשונות הגיע היין אותו הזמנו ונפתח לטעימה – סירה פרנסיס קופולה 2004 – 40 $. יין פירותי מעולה. גם הסרטים שלו.
למנות פתיחה הגיעו ונאכלו תוך שיתוף: שיפודי טלה צלוי במרינדה של לימון ושום על נבטי במבוק – 8.5 $. מנה טעימה מאוד, והיחידה בין הראשונות שמוגשת חמה, וזאת בכוונה בהתייחס לאחרות; אטריות ופציחים (קריספיס) מעורבים עם צ'טני מתוק וחמוץ – 6.50 $. מנה זו הוגדרה ע"י מי שאכל אותה כדומה לביסלי פלאפל; ומיוחד מכלכותה: תפיחת בצק אוורירית וכדורית וממולאת בגרגרי חומוס, מתובלת ברוטב תמרינד ויוגורט – 6.50 $ – אכן כדור הפתעות.

לפני המנות העיקריות החלטנו לדגום את תפריט המרקים של תמרינד: מרק מוליגטוני, מרק גזר ועגבניות (6.5 $ כל אחד), ומרק סרטנים (8.5 $). המוליגטוני היה סתמי; מרק העגבניות גזר טעים – ושניהם מימיים. מרק הסרטנים היה העשיר ביותר, עם חתיכות ותוכן.

זה הזמן למבט נוסף מסביב. ככל שהערב מתקדם, כך המסעדה הופכת לרועשת יותר עם אנשים שצוחקים בקול רם – אין ספק שהאוכל והיין עושים את העבודה.

ולמנות העיקריות: מיקס צמחוני (25 $) – מנה צבעונית ומרשימה; דיסנילנד של אוכל. במרכז שתי פיתוח אווריריות שנופחו לכדורים שקופים ומתקתקים, קבב ירקות טיפשי, עדשים ברוטב חריף, תרד, במיה בעגבניות, שעועית ירוקה חתוכה ומתובלת עם כוסברה – מצוינת, קערית עם יוגורט טוב.
מנה עיקרית נוספת: דג סיבס (29 $) – מנה מעניינת מאוד. טעם עדין של נתחי פילה דשנים, כשהחריפות באה בהמשך. ברוטב של הדג אני מוצא את התוכן שחסר לי במרק המוליגטוני. אני נאנח בהנאה מפני שזה הסיבס הטעים ביותר שאכלתי בהיסטוריה הארוכה שלי. חוויה.
המנה העיקרית השלישית היא מנה מסורתית: צ'יקן טיקה מסאלה (19 $). בסדר, כזה אנחנו מכירים מרינה פושקרנה וטנדורי.

על קינוחים דילגנו. היינו מלאים מדי מהמנות הגדולות ומהאורז הלבן שליווה אותן, כך שהקינוח שלנו היה קינוח הידיים במגבות לוהטות, וצ'אי הודי לחתימת הערב.
איני מכיר מסעדות הודיות אחרות בניו יורק, אבל בואו נפרגן למדריך זגאט שבחר בתמרינד כהודית הטובה ביותר בניו יורק. בהחלט נהנינו בה.

TAMARIND
41-43 East 22nd
New York
Tel. 00-212-674-7400
www.tamarinde 22.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר