Tamarine מקבלת את התואר בפאלו אלטו

צריך לפתוח בשאלה: מה יכול להביא אתכם לפאלו אלטו שבעמק הסיליקון? אם אתם בין מאות אלפי הישראלים הגרים באזור, התשובה ברורה לכם. כך גם אם אתם או בן משפחה שלכם לומדים באוניברסיטת סטנפורד בקצה הרחוב הראשי, או שסתם הגעתם לביקור באזור.
בכל מקרה, מסעדת Tamarine בשדרות האוניברסיטה 546 בהחלט מומלצת – אם לישיבה לארוחה ליד השולחנות, ואם למשקאות ונשנוש או ארוחה ליד הבר הארוך והתוסס.

האמת היא שאחרי ארוחה בערב הקודם במסעדת Waterfront ב- Pier 7 בסן פרנסיסקו, כל יתרונות הארוחה ב- Tamarine רק מועצמים: התחושה הכללית, האווירה והאוכל. בכל אלה Tamarine מנצחת בגדול.

Tamarine היא מסעדה וייטנאמית מודרנית, שלא מאופיינת במראה שלה ושל צוות המלצריות והמלצרים במראה אסיאתי, אם כי צוות המטבח דווקא כן. האמת שאין בכך הבדל ממסעדות רבות אחרות בסן פרנסיסקו, גם אם אינן בעליל דרום-אסיאתיות.

אם אומר שהמסעדה מאופיינת באוכל טעים, תהיה זו מן הסתם סיבה טובה להגיע אליה אם אתם באזור, ומראה המלצריות ולבושן המאוורר לא יפגום גם הוא בהנאה מהארוחה.
בעלי המסעדה, אן לי וטאמי היון, לא התרחקו מהשפעה מערבית על מראה המסעדה, והאוכל אמנם מגיע לעתים לחריפות מעבר למקובל במקומותינו, אך ברובו יתאים וינעם לכל חך.

הגעתי ל- Tamarine לארוחה מרובת משתתפים, בה המנות נבחרו עבורנו והוזרמו לשולחנות, ונתנו ביטוי למגוון הגדול של המסעדה.

אז מה היה לנו?
שורה של מתאבנים כמו שיפודי עוף סאטה, חצאי אמבטיות קטנות של בצק וקוקוס ממולאות בשרימפס – טעים ביותר, טרטר טונה עם ג'ינג'ר ומלפפון אך גם עם צ'ילי – הנה מתחיל החריף.

למנות ראשונות: מרק עוף וג'ינג'ר בטעם עדין, ובמקביל סלט פאפאיה נהדר ועליו שבבים של בשר מיובש עם שומשום ובזיליקום – פשוט לאכול עוד ועוד. מעולה. (מחיר כל אחת ממנות אלה בתפריט: 10 דולר).

מנות עיקריות: קוביות פילה מיניון עם שום ובצל, יחד עם סלט עלים ירוקים (24 דולר); ג'מבו שרימפס Tamarine – מדהימים. ענקיים ומוגשים ברוטב תמרינד יחד עם אטריות ביצים עם שום (25 דולר) – מנה ששווה להגיע לכאן בשבילה.
טופו בבזיליקום – קצת בעייתי. לטופו הרי אין טעם משלו, והוא סופח מה שמצורף אליו. כאן הוא היה עשוי מדי והתייבש קמעא, מה שפגם בטעמי השום והבזיליקום ברוטב הסויה (9 דולר).

קיבלנו גם שתי מנות של ירקות: שעועית ירוקה ארוכה מוקפצת בצ'ילי אדום, עלי קפיר, ליים ובצלים (8 דולר); ותערובת חורף של שני סוגי פטריות, שעועית ירוקה, גזר – הכול מוקפץ ברוטב חמאה מתקתק (10 דולר). לצד המנות העיקריות הוגש אורז בארבעה טעמים, שהטוב שניתן לומר עליו מתייחס לאופן ההגשה – עטוף בעלי פאפאיה.

את הארוחה ליווינו בכיף רב בכמויות גדולות של יין פינו נואר קליפורני טוב, שבהחלט עשה את העבודה.
הקינוחים של השף כללו דמפלינגס עם תפוחי עץ, שהחלק הטוב שלהם היה גלידת הווניל המשובחת שליוותה אותם, וכן עוגות שוקולד חם אישיות – אבל הקינוחים לא נראים כחלק החזק של המקום.

החברה הנעימה, האוכל והיין – כול אלה עשו את שלהם בארוחה זאת ב- Tamarine, אבל זה מה שבעצם כולנו מחפשים במסעדה, לא כן?


Tamarine
546 University Avenue
Palo Alto, California
Tel. 650-325-8500
[email protected]
www.tamarinerestaurant.com






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה