The best of rest – ארוחות לכל הזמנים

The best of rest – ארוחות לכל הזמנים
צילומים: דרור כץ
הוצאת rest בשיתוף עם לאה קנטור מטרסו ושרי יצחק
המחיר: 128 ₪
להשיג במסעדות המשתתפות בפרוייקט ובחנויות הספרים המובחרות.

rest – אתר המסעדות מקבוצת דפי זהב, הוציא לאור ספר בישול ראשון בסדרה "ארוחות לכל הזמנים".
בין השפים והמסעדנים המשתתפים בספר: מאיר אדוני, יורם ניצן וננה שרייר. הספר, בהשתתפות 38 מבכירי השפים והמסעדנים בישראל, מאגד בתוכו מגוון ארוחות שנבחרו על פי נושאים ואירועים הקשורים בנסיבות החיים שלנו: חברים, משפחה, עסקים, רומנטיקה וכו'. כל ארוחה בספר מורכבת משלוש מנות המשלימות זו את זו.

הספר מאפשר היכרות טובה יותר עם השפים של מגוון מסעדות איכותיות, והתנסות במתכונים היצירתיים והמקוריים שלהם. כל אחד מהשפים המשתתפים בספר מגיש ארוחת קונספט, שנוצרה בחשיבה על צירופי טעמים, צבעים ומרקמים המשתלבים זה בזה.
משתתפים בספר השפים אורן גירון, אייל לביא, איציק הראל, אסף בוזגלו, ארז חקלאי, בני פרי, ברוך פנחסוב, גיא לוי, גיא פרץ, דיוויד לוי, הומברטו, טל הרשקוביץ, יוסי שטרית, יוסי תמיר, יורם ניצן, יניב כספי, מאיר אדוני, עידו שפירא, עמית חדש, עמית פרי, פיטר שיקלושי, רונן עזר, רועי חנין, רם לסרי, שי שמואלי, שלומי סלמון, רונן נאור, ענת בונן. וכן המסעדנים גיורא אשכנזי, דדי חיון, דודו אליהו, דוחול ספדי, הראל בלו, חיים שסטל, פאדי נג'אר, רפי גואטה, דפנה ברגר, ננה שרייר, והשף-קונדיטור טל חזן.

הפרק האחרון בספר, "תביאו משהו למסיבה", חושף מתכון מרשים במיוחד של כל אחד מהשפים, ומהווה מקבץ של 38 מתכונים שתוכלו לבחור מביניהם את המתכון גורף השבחים שתביאו אתכם למסיבה.

לדברי לאה קנטור – מטרסו, העורכת הראשית של הספר, הפקת הספר הייתה מורכבת ומאתגרת במיוחד, והיא כללה מפגשים מרתקים וצילומים ב- 38 מסעדות בסגנונות שונים, לאורכה ולרוחבה של ישראל, ממסעדת "נחלים" בגושרים, ועד "קאזה דו ברזיל" באילת.

מה נראה אטרקטיבי להכנה?
נסו קדירת טלה בסלק, לימונים כבושים ותבלינים, של השף עמית חדש מלולקה בחיפה.  מה דעתכם על פטריות שמפיניון מוקפצות ביין לבן, פסטו וגבינת פטה, של דפנה דרור-ברגר מטאבולה בהרצליה פיתוח.  או טרטר אבוקדו עם מדליוני גבינת עזים של שף פיטר שיקלושי מננה בר. וזה באמת רק על קצה המזלג.
נצלו הזדמנות זאת לדגום את הכנת המנות של שפים ממיטב המסעדות. זה כדאי.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה