Vgarden הישראלית מקימה שותפות לייצור גבינות טבעוניות באוסטרליה

קיבוץ גן-שמואל החליט להשקיע בתחום תחליפי הגבינה והבשר בשל הביקוש הגובר למוצרים לאור מגמת הטבעונות העולמית המתחזקת והמודעות הגוברת למזון בריא. מלבד השיווק לחנויות ולרשתות הקמעונאיות, הביקוש למוצרים מגיע מלקוחות פרטיים, מהתעשייה ומהשוק המוסדי – בתי מלון, פיצריות, בתי קפה, חברות הסעדה וקייטרינג

חברת וי-גארדן (Vgarden), בבעלות קיבוץ גן-שמואל וחברת הדר-פוד, עומדת להקים מפעל לייצור גבינות טבעוניות באוסטרליה, בשותפות עם חברת ההפצה הגדולה ביותר באסיה-פסיפיק לשוק הטבעוני, שהיום מפיצה את מוצרי Vgarden ברשת הקמעונאית הגדולה באוסטרליה.

מפעל משומשו בקיבוץ גן-שמואל. צילום עמית שטראוס

במסגרת ההסכם יוקמו במפעל החדש קווי ייצור למוצרי וי-גארדן בהשקעה תוך שימוש חומרי גלם שחלקם מיוצרים במפעל החברה בקיבוץ גן-שמואל. מחלקת המו"פ של Vgarden מפתחת מוצרים טבעוניים ייעודיים לשוק האוסטרלי ולשווקים נוספים, כגון צא'דר, גבינות שמנת, חמאה, וגם  נקניקים טבעונים ותחליפי בשר, בהתאמה לטעם המקומי.

מבחר גבינות טבעוניות של משומשו. צילום twentythree

וי-גארדן עוסקת בייצור גבינות קשות ולבנות טבעוניות וכמו כן תחליפי בשר על בסיס חלבון אפונה, הנמכרים בישראל תחת המותג "משומשו". המוצרים אינם כוללים חומרים משמרים, ואינם מכילים סויה, גלוטן, לקטוז או כל אלרגן אחר. הקמת המפעל באוסטרליה הינה חלק מרכזי באסטרטגית ההתפתחות והצמיחה של החברה, הכוללת הקמה של בארבעה מוקדי פעילות בעולם, בהם אסיה, אירופה וצפון אמריקה וכבר נמצאת במגעים עם המשווקים המובילים בתחום הטבעונות בשווקים אלו.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר