Wok to Walk – כל מה שהישראלים אוהבים

התפריט של הרשת מבוסס על שלושה שלבים: בוחרים את חומר הגלם שמשמש כבסיס של המנה, בוחרים את הרכיבים המיוחדים, ולבסוף את הרוטב

רשת פאסט פוד אסיאתי המתמחה בנודלס בהרכבה אישית. חלק מהבעלים ישראלים, והסניף הראשון נפתח באמסטרדם לפני 14 שנה. כיום מונה הרשת 100 סניפים בעולם. צילום עופר חן
רשת פאסט פוד אסיאתי המתמחה בנודלס בהרכבה אישית. חלק מהבעלים ישראלים, והסניף הראשון נפתח באמסטרדם לפני 14 שנה. כיום מונה הרשת 100 סניפים בעולם. צילום עופר חן

העובדה שתורים השתרכו בימים הראשונים מחוץ לסניף הראשון של הרשת הבינלאומית Wok to Walk, אומרת שני דברים עיקריים שאינם חדשים כלל וכלל. ראשית, אנחנו צמאים לחידושים, ובמיוחד לכאלה שאנחנו מכירים מהטיולים בעולם. שנית, מעם של פלאפל וחומוס הפכנו לעם של סושי ונודלס, ו-Wok to Walk נותנת לכך מענה כמעט מושלם.

צילום עופר חן
צילום עופר חן

אם אינכם מכירים את הרשת מהביקורים בעולם, אז הנה העובדות ההכרחיות: זו רשת של פאסט פוד אסיאתי המתמחה בנודלס בהרכבה אישית. חלק מהבעלים של הרשת הם ישראלים, והסניף הראשון נפתח באמסטרדם לפני 14 שנה. כיום מונה הרשת 100 סניפים באירופה, בארצות הברית, דרום אמריקה, הודו, מרוקו וסעודיה. התפריט של הרשת מבוסס על שלושה שלבים: בוחרים את חומר הגלם שמשמש כבסיס של המנה, בוחרים את הרכיבים המיוחדים, ולבסוף את הרוטב. באחת משתי עמדות ההכנה במקום מכינים במהירות את המנה, וקשה שלא לבהות במיומנות המרשימה של העובדים במקום.

צילום עופר חן
צילום עופר חן

אז מה בתפריט? אפשר לבחור מספר אופציות כבסיס – אטריות אורז, אודון, חיטה מלאה או ביצים, המגיעות עם כרוב, גזר, נבטים, בצל וביצה; אורז לבן, אורז או קינואה, המגיעים גם הם עם כרוב, גזר, נבטים, בצל וביצה; או מיקס ירקות המשלב תרד, ברוקולי, בצל, צל ירוק, כרוב לבן, נבטים, פטריות שמפיניון וגזר. מחיר כל אחד מהם 21.9 שקלים. עכשיו בוחרים תוספות מתוך 17 מוצעות – החל בבייקון וחזה עוף, דרך קשיו, פלפלים ועגבניות שרי, וכלה במומלץ החודש (שהיה בזיליקום תאילנדי ביום בו אנחנו היינו). המחירים 2-12 שקלים לתוספת. בהמשך אפשר לבחור מבין שמונה רטבים עם שמות אסיאיתיים, כגון רוטב טריאקי הנקרא טוקיו, רוטב סייגון על בסיס שום ופלפל שחור, או באלי – רוטב בוטנים. רמת החריפות של כל אחד מהם מצוינת לידו.

צילום עופר חן
צילום עופר חן

ניסינו מספר שילובים אפשריים, ויש לנו מספר מסקנות. ראשית, האורז שמשמש להכנת המנות אינו מוכן דיו. הסבירו לנו שהכוונה ליצור אורז אל דנטה, אבל לטעמנו הוא פשוט לא היה מוכן מספיק. מעניין אם דרגת ההכנה תתחבב על הישראלים, או שתעבור את ההתאמה המתבקשת, לטעמנו. כאשר מתמקדים באטריות, נהנים הרבה יותר. שנית, מבחר התוספות והרטבים כל כך גדול, שאפשר לחזור פעם אחר פעם ובכל פעם לבחור במנה אחרת, שזה מצוין למי שמכור לחידושים ונמנע משגרה. גם מהירות ההכנה היא יתרון נוסף – וכך גם הטריות של הרכיבים. השרימפס אמנם היה מהזן הקפוא, אבל היה לו מרקם סביר וטעם טוב, לאחר שעבר את ההכנה. שלישית, לא כל רוטב חריף הוא באמת כזה – רוטב ההוט אסיה, שאמור להיות חריף במיוחד, היה בעל מידת חריפות סבירה לגמרי. אם אתם נמנעים מחריפות – אל דאגה, שכן חמישה מתוך שמונה הרטבים אינם חריפים כלל.

ההימור שלנו הוא ש- Wok to Walk תצליח בפעילותה בישראל, כי היא מספקת את כל מה שהישראלים אוהבים – אוכל אסיאתי, אוכל מהיר, אוכל מגוון ואוכל טרי, גם יחד.

Wok to Walk – נחלת בנימין 52 תל אביב. 03-9441918. א'-שבת 11:00-02:00






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה