206 דגים – עושים זאת היטב

פילה מוסר ים
206 דגים היא מסעדה וותיקה ומקצוענית שעושה היטב את המשתמע משמה: דגים ופירות ים טריים ואיכותיים, אותם מכינים במקום באופן מוקפד וטעים
מקרר הדגים
מקרר הדגים, צילום פאפא רצי

שמענו שמסעדת 206 דגים במבואות גני צהלה (רח' משה סנה) מציעה מנות חורפיות בתפריט של שף הבית, איציק הראל. "מבחר מנות פיוז'ן עכשוויות ומחממות של דגים טריים ופירות ים", הם אמרו. אז התייצבנו בשישי בצהרים, בשעה מוקדמת יחד עם מבוגרים מהסביבה, שנראה כי מגיעים הנה דרך קבע לפני השנ"צ של שישי (זה בסדר, אנחנו בגילם) ופותחים את סבבי הצהרים, לפני המשפחות ואחר כך הצעירים יותר – טוב, כולם רעבים. ומוצע כאן תפריט עסקי עם מנה ראשונה, עיקרית וקינוח ב-110 ₪, ותפריט שף משודרג מבחינת מרכיביו הכולל מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח ב-159 ₪.

מרק בויאבז
מרק בויאבז, צילום פאפא רצי

לא רצינו לעצבן, אבל לפני הזמנת המנות שלנו מהמלצרית החביבה והיעילה מעיין, שאלנו את גיא, מבעלי ומנהלי המסעדה, מה קורה עם הסיפור של הדיונים המשפטיים סביב דרישת דיירים מבית אחד בשכונת גני צהלה הסמוכה למסעדה, לא פחות מאשר לסגור אותה ואת מסעדת פקין הצמודה אליה – כאילו לא ידעו שהמסעדה שם כבר יותר מעשרים שנה. לא ממש הרגזנו את גיא, שדווקא נתן לנו ברצון את הזווית שלו ושל שותפיו.

קבב דגי ים
קבב דגי ים, צילום פאפא רצי

טוב, הרי באנו לאכול, אז עברנו למעיין. רעייתי בחרה מהתפריט העשיר קבב דגי ים לפתיחה, ולהמשך הארוחה דג פארידה שלם בתנור עם שום, חמאה ושמן זית.  אני בחרתי לפתיחה מתוך מנות החורף מרק בויאבז – עשוי מציר דגים, עגבניות ופירות ים; ופילה מוסר ים, כשמעל הדג קרנץ' עשבי תיבול והוא מונח על ירקות מוקפצים ושמנת.

אני מציין עוד מנות מתפריט החורף, כי משמח לראות מגוון שכזה – רובו לא שגרתי: מרק ערמונים; קרואסון כבד אווז; לזניה דייגים; ריזוטו פירות ים; סקאלופ על הפלנצ׳ה עם קרם ערמונים, גרנולה מתוקה ורוטב מרסלה; פילה דניס עם כרוב מעושן, קרמל סויה ושומשום שחור.

פילה מוסר ים

פילה מוסר ים, צילום פאפא רצילפני רשמים מהמנות שלנו, עוד משהו שראוי לשים לב אליו: תפריט יינות נאה, כולו עם יינות ישראליים, במטרה מוצהרת לקדם תוצרת מקומית ולתמוך ביקבים כחול-לבן. התמחור הוגן: בקבוק יין לבן החל מ- 90 ₪, אדום החל מ- 100 ₪. בהחלט אפשר ללוות ארוחה בבקבוק יין, גם ליהנות וגם לא להתעצבן ממחיר מופרז.

קבב הדג שרעייתי קיבלה, היה עשוי משילוב של סלמון, מוסר ולוקוס – מעולה. מרק הבויאבס  – טוב יותר מהרבה בויאבסים שאכלתי בצרפת. מנה לא ענקית, עם ציר דגים דשן בנתחי דג טחונים ומורגשים, יחד עם פירות ים בתוכו. שאפו.

המנות העיקריות הגיעו עם כרובית בתנור ותפוחי אדמה בתנור – אפקטיביים לצד הפארידה השלמה בתנור, שהגיעה כשבטן הדג גדושה בשומים; ופילה מוסר ים, שמאחורי שמו התמים מסתתרת מנה איכותית וטעימה. ככה דג צריך להיות, וכך צריך להכין אותו – בתשומת לב ומקצועיות. את זה בהחלט יש ב- 206 דגים.

 

סלט שורשים
סלט שורשים, צילום פאפא רצי

סלט שורשים עם גרנולה מלוחה שהזמנו עם המנות הראשונות, ליווה גם את העיקריות בהצלחה, וראוי  לציין את המלפפונים הכבושים (מצוינים) והזיתים הגדולים (קצת רכים מדי).

ויתרנו על קינוחים, אך ראינו מבחר נאה. אם היינו אוכלים, ללא ספק היינו מזמינים טארט טאטן; אותה עוגת תפוחים מקורמלת הנאפית הפוכה עם התפוחים למטה והבצק למעלה, ואז הופכים אותה להגשה עם גלידת וניל וקצפת – 42 ₪ (מחירי כלל הקינוחים נעים בין 34 ל- 42 ₪)  – המשלים הצרפתי המתאים לבויאבז מאותה ארץ.

בשלב מסוים נכנסו למסעדה שלמה ארצי ומשפחתו. "אל תנעץ עיניים" אמרה רעייתי, וארצי והמשפחה הופנו למפלס אחר במסעדה. סיימנו את הארוחה הטעימה, שבהחלט עושה כבוד למוסד ותיק ומקצועני זה, ונסענו הביתה למפגש שישי בצהרים עם העמוד השבועי של שלמה ארצי ב- 7 ימים של ידיעות. אחרי הכל, שנינו חולקים הערכה לאותה מסעדה.

לתפריט המלא ולמחירי כל המנות

 

206 דגים, משה סנה 54, תל אביב. 03-6483030, כל השבוע 23:30 -12:00

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר