Yum Cha: אסיה תל אביבית

הדבר הראשון שתופס את העין כאשר נכנסים לבר האוכל האסייאתי החדש של השף יענקלה שיין, זה העיצוב והמראה הדרמטי, העירוני-אורבני-קר. אך ברגע שמתחילים לעיין בתפריט, ואחרי שמגיעות המנות, כל זה כמעט ונשכח

הדבר הראשון שתופס את העין כאשר נכנסים לבר האוכל האסייאתי החדש של השף יענקלה שיין, זה העיצוב.
Yum Cha היא למעשה חלל לא גדול שאת רובו תופס בר, עם מעט שולחנות מסביבו. מרבית הקירות מחופים במה שנראה כמו פלטות גדולות של בטון מוחלק, המוחזקות במקומן עם חיבורי מתכת בולטים, ורק קיר אחד מחופה במה שנראה כמו קני במבוק גדול ועבים במיוחד.

מבט מהיר לתקרה מגלה שכאן לא חיפו אותה בניסיון להסתיר את מערכת המיזוג אך גם לא הותירו אותה כמות שהיא, כפי שנהוג ביותר מדי מקומות. במקום זאת התיזו על כל התקרה והחלקים התלויים ממנה חומר שחור מיוחד, השומר על המראה העירוני-תעשייתי אך מטשטש מעט את תכניו.
המראה הדרמטי, העירוני-אורבני-קר, הוא תפאורה שצריך להתרגל אליה, אך ברגע שמתחילים לעיין בתפריט, ואחרי שמגיעות המנות, כל זה כמעט ונשכח.

Yum Cha ממוקמת באותו המבנה בו פועלת מסעדת שיין אנד שארפ של יענקלה שיין (שתי המסעדות גם מחוברות זו לזו בעזרת מעבר פנימי). בעוד שהמסעדה הוותיקה מתמקדמת בבשר, כאן מתמקדים באוכל אסייאתי.

מה זה אומר? תפריט דים סאם, כמובן, כיאה לטרנד הנוכחי בעולם האוכל, בצד מספר מנות ראשונות ומספר מנות עיקריות.
לא יכולנו לאכול כאילו הדים סאם לא קיים, אז הזמנו אחד לטעימה: דים סאם Crystal Dough, המכיל בס אורגני ואספרגוס (29 שקלים). קיבלנו שלוש יחידות לבנות, מבריקות, חלקלקות למראה, המכילות את שני הרכיבים המובטחים כמות מרשימה. טעים.

המשכנו לגאדו גאדו – סלט חם-קר של ירקות טריים ומאודים ברוטב בוטנים, כלומר כרובית, כרוב, גזר כמו גם הרבה אטריות דקיקות וחתיכות בצק מטוגנות ופריכות – מנה לא גדולה אך טובה לחך וטעימה, וגם חריפה כפי שמציין התפריט (42 שקלים). סלט שרימפס, הכולל איטריון אודון עם הרבה שרימפס והכל בוויניגרט ג'ינג'ר ליים, כלל כמות יפה של שרימפס עשוי טוב עם רוטב מצויין.

מתוך העיקריות הזמנו מנת קארי ירוק תאילנדי הכוללת עוף, אפונה, ברוקולי, שעועית, מורנינג גלורי ופאק צ'וי. זו מנה מצוינת, הכוללת ובה כל הרכיבים האמורים, עם מנה של אורז בצד. הכל משתלב היטב זה עם זה, ועל החריפות רק נאמר שטוב שאפשר לבחור את הרמה שלה מראש (64 שקלים).
את רמת החריפות אפשר לבחור גם במנת השרימפס, המגיע עם פאק צ'וי ברוטב טום יאם. כמו סלט השרימפס, גם זה שהיה במנה זו היה עשוי היטב, ולמרות חומר הגלם הזהה, המנה קיבלה את הייחודיות המתבקשת שלה (79 שקלים).

שני דברים יש לומר לזכות Yum Cha. ראשית, היא מציעה אוכל טעים ומגוון, שישמח את מי שאוהב את המטבח האסייאתי על פלגיו השונים. שנית, היא מציעה מנות במחיר שפוי, שכמובן אינן גדולות מדי, כמו שמסעדות רבות מציעות, מה שאומר שלא תצאו עם 'דוגי בג' הביתה; אבל תסיימו את הביקור שבעים ומסופקים.

Yum Cha
רח' יגאל אלון 65, תל אביב
טל. 03-5364762
א'-שבת, 12:00-23:30

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר