Ze Sushi – מנות אסיאתיות-ישראליות מוצלחות

בסך הכל יודעים ב- Ze Sushiמה הם עושים: מספקים לקהל הישראלי אוכל יפני-אסיאתי בהתאמה מוצלחת לחך המקומי ולטרנדים הנוכחיים. מומלץ, וכדאי לדעת שהם עושים גם משלוחים

סושי ללא אורז. צילום ויקטור לוי

ביקור באמצע השבוע, בצהרי היום, במתחם Ze Sushi בשוק האוכל של שרונה, והמקום עמוס בסועדים שבאים לאכול את מה שמגדירים כאן כ"מטבח יפני עדכני". אנחנו לא יפנים, ויש לנו ספק אם היפנים עצמם היו מזהים את כל המנות בתפריט. ללא ספק, יש כאן שילובים שנוצרו עבור הקהל הישראלי, כיאה בכל המסעדות היפניות-סיניות-אסיאתיות שפועלות בארץ הקודש.

צילום ויקטור לביא
צילום ויקטור לוי

שלא יהיה ספק, אנחנו לא מתלוננים. יצאנו מסופקים מהביקור כאן, ובעיקר מתרשמים מהעובדה שכבר 12 שנים עברו מאז נפתח הסניף הראשון של הרשת הקטנטנה במתחם בזל בתל אביב. מקום שמחזיק מעמד בהצלחה כבר כל כך הרבה שנים, מוכיח כי עושים כאן משהו נכון. ראיה נוספת לכך: הסניף השני והחדש יחסית, בשרונה, פתוח כבר שנתיים ולא עושה סימנים של סגירה, בניגוד לחלק לא מבוטל מהעסקים בשוק.

צילום בועז לביא
צילום בועז לביא

התפריט אינו מפתיע בקטגוריות שלו – הרבה סושי על סוגיו השונים, מבחר של מנות נודלס, וכמובן כמה וכמה ראמנים, דים סאם ומנות מבוססות לחמניות באן, כיאה לטרנדים הפופולאריים בתחום האוכל האסיאתי. אנחנו בחרנו משתי קטגוריות: נודלס וסושי. מהנודלס בחרנו בים שקט – אטריות אודון עם שרימפס, קלמארי וקט פיש, עם פרחי ברוקולי, בצל ירוק ורוטב שום חמצמץ ופלפל שחור, וכמה עלי אייסברג מעל (64 שקלים); ועמק נעלם – נתחי בקר צרובים שהוקפצו עם פלפל ירוק חריף, בצל סגול ולבן, כרובית, שורש כוסברה ושעועית יפנית, והכל ברוטב סויה שחורה, רוטב צדפות ושמן שומשום, עם צ'ילי חריף וכוסברה מעל ואורז לבן בצד (65 שקלים). ייאמר לזכות שתי המנות שהן נדיבות בכמות הבשר ופירות הים. כמובן שפירות הים היו מהזן הקפוא, אבל בסך הכל היה להם מרקם טוב. האטריות והאורז עשויים כהלכה. יש מינון טוב של ירקות, והרטבים משתלבים היטב ויוצרים מנות אסיאתיות-ישראליות מוצלחות.

צילום בועז לביא
צילום בועז לביא

מקטגוריית הסושי ביקשנו וקיבלנו ספייסי סלמון – סושי המורכב מספייסי סלמון, בצל ירוק, מלפפון ושקדים קלויים, והכל במעטפת של סלמון צרוב (46 שקלים לשמונה יחידות); ו- Special Ga Gum – רול ללא אורז המכיל טונה אדומה, סלמון, שרימפס טמפורה, מלפפון, אושינקו, קנפיו, גזר, ומעטפת פנימית של אבוקדו (48 שקלים לארבע יחידות). הסושי היה מוכר וטוב – סלמון באיכות טובה שנצרב כהלכה, האורז באיכות טובה מאוד, והכל משתלב יפה ביחד. הרול היה יותר ייחודי, בעיקר בשל היעדר האורז וריבוי הירקות. נוכחות הדגים ופירות הים בו גבוהה. יש להם השפעה מכרעת על הטעם והמרקם, וצריך להיות מוכנים לכך.

מדובר במנות עדינות מאוד והאסתטיות שלהן לא פחות חשובה. צילום בועז לביא
עושים גם משלוחים. צילום בועז לביא

בסך הכל יודעים ב- Ze Sushi מה הם עושים: מספקים לקהל הישראלי אוכל יפני-אסיאתי בהתאמה מוצלחת לחך המקומי ולטרנדים הנוכחיים. מומלץ, וכדאי לדעת שהם עושים גם משלוחים.

Ze Sushi – 1-700-708-989, א'-שבת, 12:00-24:00

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה