התאמת מנות האוכל לאירוע

ישנם קריטריונים לא מעטים בבחירת המנות לאירוע. העולם המודרני, בו ישנם כל כך הרבה אירועים מגוונים, הופך את מלאכת הכנת המנות למסובכת במיוחד,אך מלאת דמיון והשראה

ישנם מגוון סוגי אירועים, אשר בהתאם להם נעשית התאמת מנות המזון:
אירוע הגשה – בו המנות מגיעות עד לשולחן,
ואירוע מזנונים– בו הלקוח עובר בין הדוכנים ולוקח את סוג האוכל הרצוי והכמות המועדפת.
לכל סוג הגשה יש היתרונות והחסרונות שלו, וכשמתאימים מנות לאירוע, חובה לדעת מהו סוג האירוע הנערך.

תפקידי כשף ראשי מתחיל בבדיקה הקובעת האם ישנה התאמה בין בחירתו של הלקוח לקהל המוזמן. ישנם סוגי קהלים שאינם בנויים לקבל אוכל אחר ממה שהם רגילים, ולכן חשוב לי לראות שהלקוח עשה את הבחירה הנכונה, והאורחים ייהנו מהאוכל המוגש.

קיים שוני ברור בתפריטים בהתאם לזמן שהם מוגשים, כאשר ההבדל העיקרי הוא בין תפריט צהרים לתפריט ערב. ארוחת הצהרים הנה תמיד קלה יותר, מאחר ויומו של הסועד עוד לא נגמר.
בארוחה זו, השירות יותר מהיר מתוך ידיעה שהאנשים לא יכולים להתעכב 3 שעות כמו בארוחת ערב.

באירועים עסקיים קיים לרוב מסר ברור בין סוג האירוע לאוכל שמוגש. לכל לקוח יש השפה העסקית שלו, מהלוגו ועד לפרטים הקטנים ביותר, וגם סוג המנות המוגשות צריך להתאים לקטגוריה הזו.

אירוע בו הצבע הכתום שולט ,לדוגמא, יכיל בוודאי מנות ראשונות בצבע הזה, כאשר על המלאכה מנצח מפיק האירוע שבדרך כלל מגלה חשיבות רבה לאוכל המוגש.

לסיכום,ישנם קריטריונים לא מעטים בבחירת המנות לאירוע.
העולם המודרני, בו ישנם כל כך הרבה אירועים מגוונים, הופך את מלאכת הכנת המנות למסובכת במיוחד,אך מלאת דמיון והשראה.

אבי שטייניץ הוא השף הראשי של מרכז האירועים והכנסים "אווניו"

פורסם ב- ORTRA NEWS – גיליון סתיו 2006, של חברת ארטרא – ארגון והפקת כינוסים, אירועים ותערוכות, שירותי תיירות ונסיעות
www.ortra.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר