כבד עוף ביין אדום וזיגוג דבש תמרים

 

מתכון ל– 4 מנות

החומרים
800 גרם כבד עוף נקי
חצי בקבוק יין אדום יבש
3/4 כוס דבש תמרים (סילאן)
2 גבעולים גדולים של טימין
בצל קטן
פלפל שחור
מלח

אופן ההכנה
בסיר קטן מבשלים את היין עם הסילאן, הטימין, הבצל, פלפל ומלח.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 15 דקות.

בתום הבישול מסלקים את ענפי הטימין והבצל.

מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן קנולה. צורבים כ1/3 מכמות הכבדים כדקה מכל צד ומוסיפים 1/3 מכמות הרוטב.

ממשיכים לבשל עוד כ- 2 דקות (עד שהרוטב מתחיל להזדגג על הכבדים).

כך עושים עם שאר כמות הכבדים.

לגיוון ניתן להוסיף לרוטב מעט ציר בקר, ולהגיש את הכבדים על מחית פירה (עם חמאה ומעט שמנת מתוקה).








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה