מצרכים למרינדה
1 עוף חתוך לחלקים (ללא העור והשומן)
חצי כוס דבש
רבע כוס רוטב סויה
2 כפות חומץ
5 שיני שום מעוכות
להשרות את העוף במרינדה מספר שעות במקרר.
אופן הכנה
לשים בשקית "קוקי":
1 בצל חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה חתוך לרבעים
אפשר להוסיף כמה פרוסות תפוח עץ/משמש מיובש/שזיפים יבשים.
להוסיף את העוף המושרה במרינדה, לסגור השקית ולחורר בחלקה העליון כמה חורים. לשים בתבנית אפיה ולאפות כ 30 דקות בחום של 220 מעלות.
הערה: במקום חומץ אפשר להשתמש במיץ לימון או תפוזים. אפשר לגוון גם בחרדל .
*כשמבשלים עם דבש, אין צורך במלח. (חשוב עבור הסובלים מלחץ דם גבוה).