צלי בנוסח יוגוסלבי על מצע פרוסות תפוחי אדמה ובצל

 

רכיבים ל- 5 סועדים
1 ק”ג מכסה ורד הצלע קשור (אדום אדום)
2 בצלים בינוניים קלופים ופרוסים לטבעות בינוניות
3 כפות שמן זית
6-8 תפוחי אדמה שטופים היטב וחתוכים לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
חצי כוס מרק עוף (אפשר מאבקה)

למשרה
חצי כוס שמו זית
כף חרדל (משחה)
חצי כוס עירית קצוצה גס
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה גס
גבעול טימין
גבעול רוזמרין וגבעול אורגנו טרי
רבע כפית מיורן יבש
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל חומרי המשרה.

מעסים את הנתח היטב במשרה ומניחים במקרר מכוסה למשך הלילה.

מחממים תנור לחום גבוה כ- 200 מעלות.

מוציאים את הבשר מהמקרר על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר.

מניחים את הנתח על רשת צלייה המונחת מעל תבנית (ריקה), צולים בתנור כ- 20- 15 דקות עד להשחמה.

מתבלים את תפוחי האדמה והבצל, מערבבים עם שמן הזית ומניחים בתבנית האפייה שמתחת לבשר, יוצקים מעל את מרק העוף ומנמיכים לטמפרטורה של 170 מעלות.

צולים כ- 60 דקות נוספות לדרגת מידיום וול (לאחר כ- 10 דקות מומלץ לערבב קלות את הירקות שבתבנית מבלי “לשבור” את תפוחי האדמה שעדיין קשים)

זמני צלייה
הנתח מיועד לדרגת הכנה מידיום וול ומעלה בלבד.

אם הנתח גדול מק”ג יש להוסיף 5 דקות צלייה על כל 100 גרם נוספים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה