החומרים ל-6 מנות
1 שקית תחתיות ארטישוק מוקפאות סנפרוסט (400 גרם), מופשרות
1 כוס קמח
2 ביצים טרופות
5 שיני שום קצוצות
מיץ מלימון בינוני
3 לימונים כבושים, חתוכים לקוביות
מלח, פלפל שחור, כורכום
1 כפית סוכר
שמן לטיגון חצי עמוק
החומרים למלית
400 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול מגורר גס
1 תפוח אדמה בינוני, מגורר דק
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
1-2 ביצים
4 כפות פירורי לחם
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור
קינמון, זנגוויל, אגוז מוסקט, כורכום
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית. ממלאים את תחתיות הארטישוק ומהדקים היטב.
2. מחממים שמן לטיגון בגובה 3 ס"מ. טובלים את תחתיות הארטישוק הממולאות בקמח משני הצדדים ולאחר מכן בביצים הטרופות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. שומרים בצד 3 כפות משמן הטיגון.
3. מסדרים את התחתיות המטוגנות בסיר בישול שטוח בשכבה אחת, מתבלים במלח, פלפל וכורכום ומוסיפים 3 כפות משמן הטיגון שנשמר בצד. מפזרים מעל את השום ומוסיפים מים בגובה התבשיל.
4. מביאים לרתיחה, מוסיפים מיץ לימון, סוכר, לימון כבוש ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה עד שהרוטב סמיך. טועמים ומשפרים תיבול.