רכיבים
לקרם מסקרפונה
4 ביצים
100 גרם סוכר
450 גרם גבינת מסקרפונה
150 גרם אבקת קקאו
לשכבת עוגת הספוג
בסיס עוגה טורט
1 כוס אספרסו ארוך
לקישוט
אצבעות חתול
סוכריות שוקולד או גרידת שוקולד מריר
אופן ההכנה
להכנת קרם המסקרפונה
מקציפים את החלמונים והסוכר במיקסר ידני עד קבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת: מקציפים את החלבונים עד קבלת קצף נוקשה.
מקפלים תערובת אחת לתוך השנייה.
מפרידים אותן לשתי קערות שונות.
מנפים את אבקת הקקאו ומוסיפים אותה לאחת הקערות.
יוצקים את שתי התערובות לשקיות זילוף נפרדות ומניחים במקרר.
לשכבת עוגת הספוג
חותכים עם כוס את עוגת הספוג לקבלת דיסקיות עגולות.
מכינים אספרסו ארוך, מצננים.
משרים מעט את דסקיות עוגת הספוג בקפה.
מכסים את תחתית הכוס בדיסקית עוגת ספוג אחת.
לאחר מכן בקרם השוקולד, ולבסוף בקרם המסקרפונה.
חוזרים על הפעולה עם השכבות עד שממלאים את הכוס.
לקישוט
מקשטים בחצי עוגיית אצבע חתול וגרידת שוקולד מריר.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה