פחזניות מלוחות (גוז'ר) עם פרג ופרמזן

זורים מעט פרג ופרמזן מגורד ואופים כ- 25 דקות לערך עד הזהבה עמוקה ועד שהפחזניות קלות (חלולות)
יובל בר-נר איש האגסים המייצג את מועצת האגסים האמריקאית בישראל מציע לקראת פורים מתכון קצת שונה שמשלב פרג ואגסים

מצרכים לפחזניות (5 מנות)

60 גר' חלב

60 גר' מים

50 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות

כפית סוכר

רבע כפית מלח

75 גר' קמח

2 ביצים

50 כפות פרמזן מגורד

שתי כפות פרג שלם

לזרייה על הפחזניות

שתי כפות פרמזן מגורד

כף פרג שלם

אופן ההכנה

בסיר בינוני מביאים לרתיחה יחד את המים, הסוכר, המלח והחמאה.

מוודאים כי החמאה נמסה ומוסיפים את הקמח בבת אחת. מערבבים בכף עץ את התערובת עוד כדקה בערך על להבה בינונית, עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר.

מעבירים את הבצק למיקסר בעל וו גיטרה ומפעילים לדקה או שתיים, על מנת לצנן מעט את הבצק.

מוסיפים את הביצים בזו אחר זו לבצק.

ממתינים שכל ביצה תיטמע בתערובת לפני הוספת הבאה. מערבבים את הגבינה המגורדת ושתי כפות מהפרג.

שומרים מעט פרג לזרייה מעל הפחזניות.

מחממים תנור אפיה למצב טורבו בחום של 180 מעלות.

בעזרת כפית לוקחים מעט מהבצק ומורידים עם כפית נוספת על תבנית התנור,מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 4 ס"מ.

זורים מעט פרג ופרמזן מגורד ואופים כ- 25 דקות לערך עד הזהבה עמוקה ועד שהפחזניות קלות (חלולות).

הגשה

מגישים לצד סנגרייה או כל משקה אחר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר