תוכנית האוכל הוותיקה 'שום פלפל ושמן זית' חוזרת למסך בהובלת שף חיים כהן. בגרסה העדכנית לתוכנית יפגוש שף חיים כהן בערבי שבת אורחים ידועים, ויבשל יחד איתם מתכונים שלפי ההפקה כל אחד יכול להכין בבית. זאת תוך כדי שיחה המחברת בין אוכל לחוויות וזיכרונות. יחד הם יבשלו ארוחה לאורחים נבחרים שיגיעו לבית החווה בה מצולמת התוכנית. בנוסף, בכל תוכנית יוצג שף צעיר שכדאי להכיר. התוכנית מצולמת בחווה טיפולית מיוחדת להלומי קרב – "החווה של דני" במושב סתריה.
"'שום פלפל ושמן זית' הייתה תוכנית האוכל הראשונה מסוגה בטלוויזיה בישראל. היא שודרה מדי שישי בערב בערוץ הראשון ואירחה את מיטב השפים בתחילת דרכם, וכן ידוענים, אמנים, אנשי רוח ופוליטיקאים, ששוחחו על תרבות האוכל. הסדרה שודרה לראשונה בספטמבר 1997 בהנחיית אילת לטוביץ' וגיל חובב, ובעריכת אילון גוייטין שהגה את התוכנית.
באוקטובר 1999 החל להנחות את התוכנית שף חיים כהן, שעשה בה את צעדיו הראשונים המשמעותיים בעולם הטלוויזיה. התוכנית שודרה לסירוגין עד שנת 2017, עם סגירת רשות השידור. התוכנית החדשה תשודר בימי שישי, כגרסה עדכנית לתוכנית המיתולוגית.
עורך: זאביק גורודצקי, מפיקה ראשית: דורין הרשקוביץ, חברת הפקה: יולי אוגוסט הפקות