חומרים
250 גרם אגוזי לוז
250 גרם חמאה רכה חמימה
190 גרם סוכר
5 ביצים
120 מ"ל חלב
1 כפית תמצית וניל
250 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
לקישוט
קרם אגוזי לוז מוכן
אגוזי לוז מרוסקים
קוקוס טחון
אופן ההכנה
קולים את אגוזי הלוז בתנור ב-190 מעלות בחום עליון ותחתון במצב טורבו למשך 15 דקות.
מניחים לאגוזים להתקרר מעט.
טוחנים דק בעזרת מעבד מזון.
מורידים את חום התנור ל-180 מעלות עם חום עליון ותחתון בלבד.
בזמן שאגוזי הלוז נצלים טורפים בקערה את החמאה עם הסוכר עד קבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, בכל פעם טורפים.
מוסיפים גם את החלב ותמצית הווניל.
מנפים בהדרגה מעל התערובת את הקמח.
לבסוף מוסיפים את אגוזי הלוז המרוסקים ומסיימים להקציף במרץ.
משמנים היטב תבנית קוגלהוף בחמאה ויוצקים לתוכה את הבלילה.
מכים כמה פעמים עם התבנית על השיש להתפזרות אחידה של הבלילה בתבנית.
אופים 50-55 דקות ובודקים בעזרת קיסם אם כבר מוכנה או לא.
כשהעוגה מתקררת מחלצים מהתבנית.
מקשטים בקרם אגוזי לוז, אגוזי לוז מרוסקים ומעט קוקוס טחון.
מתכונים נוספים באתר מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch