30 שיפודים
חומרים לשיפודים
2 בטטות גדולות
2 חצילים בינוניים קלים
4 קישואים
חצי כוס שמן זית
כפית מלח
2 כוסות קמח טמפורה
150 מ"ל מים
3 כפות מיסו לבן
100 גרם פנקו
שמן קנולה לטיגון
30 שיפודי עץ קטנים
חומרים לרוטב הליים
1 כוס מיץ ליים אם אין אז מיץ לימון
60 גר סוכר לבן
1 יח פילפל אדום חריף
מעט עירית לעיטור
אופן ההכנה השיפודים
לשטוף את הירקות לקלף ולחתוך לקוביות של 2.5 ס"מ לשים את כל הקוביות בקערה לשפוך את שמן הזית והמלח. לערבב היטב להניח את הקוביות על תבנית לתנור מרופדת בנייר אפיה להכניס לתנור המחומם ל250 מעלות לכ 15 דקות.
על כל שיפוד לשפד בטטה חציל וקישוא.
בקערה לערבב את קמח הטמפורה מיסו ומים ולטרוף במטרפה.
לחמם את השמן בסיר טיגון לטבול את השיפודים בתוך הטמפורה לאחר מכן בפנקו ומיד לטגן.
רוטב הצ'ילי ליים
לשפוך את מיץ הליים, או הלימון לבלנדר את הפילפל האדום לנקות מהגרעינים ולהכניס לבלנדר יחד עם הסוכר ולטחון היטב.
לקצוץ את העירית ולעטר את הרוטב בעירית הקצוצה.
להניח את השיפודים על צלחת הגשה ובמרכזה להניח קערה עם רוטב הצ'ילי ליים.