וויסקי וקוקטיילים

לקוקטיילי וויסקי היסטוריה ארוכת שנים. הרבה יותר ממה שרובנו חושבים. כבר בימיו הראשונים של הוויסקי, לפני מאות שנים, נהוג היה להוסיף לו תבלינים. באותם ימים הוויסקי שיוצר היה בעל טעמים קשים מאוד לשתייה, וזאת כתוצאה מייצור בייתי לא מוקפד. על מנת להקל על השתייה ולהפוך אותו למשקה ידידותי יותר, הוספו לו תבלינים שונים

חוף ים, שמש, גלשנים במים וזוגות משחקים מטקות. בחור שזוף יושב לו על חוף הים ומחזיק בידו כוס זכוכית עם קוניאק משובח. נשמע מוזר – לא? לשתות קוניאק או וויסקי על חוף ים ביום שמש קיצי זו בהחלט בחירה מוזרה ולא שכיחה.
אין ספק כי בקבוק בירה צונן או קוקטייל טרופי, מסתדרים לנו הרבה יותר טוב עם חוף, שמש וקיץ.

את רוב המשקאות האלכוהוליים ניתן לזהות או לשייך לעונות השנה. ואכן, עם בואו של הקיץ צריכת הוויסקי בארץ מצטמצמת לעומת צריכת משקאות קייציים, שחל גידול ניכר במכירותיהם. אך אם בכל זאת איננו מעוניינים להזניח את הוויסקי בתקופת הקיץ, זה הזמן להרים את הדגל של קוקטיילי הוויסקי, שבשנים האחרונות חוזרים ובגדול.

לקוקטיילי וויסקי היסטוריה ארוכת שנים. הרבה יותר ממה שרובנו חושבים. כבר בימיו הראשונים של הוויסקי, לפני מאות שנים, נהוג היה להוסיף לו תבלינים. באותם ימים הוויסקי שיוצר היה בעל טעמים קשים מאוד לשתייה, וזאת כתוצאה מייצור בייתי לא מוקפד. על מנת להקל על השתייה ולהפוך אותו למשקה ידידותי יותר, הוספו לו תבלינים שונים.

גם שנים רבות מאוחר יותר, בתקופת היובש בארה"ב, כשהוויסקי יוצר בניגוד לחוק, במזקקות ביתיות ואיכותו הייתה גרועה, נאלצו שתייני הוויסקי לערבבו עם משקאות שונים. לתקופת היובש בארה"ב השפעה מכרעת על ערבוב משקאות אלכוהוליים בכלל וויסקי בפרט.
לאורך השנים היו הבורבון והבלנדד הסקוטי, הוויסקים הפופולריים והמועדפים לערבוב בקוקטיילים המבוססים על וויסקי. הבורבון בעיקר, בגלל טעמו המתוק והדומיננטי, השומר על אופיו גם כשמערבבים אותו עם אלמנטים נוספים. והבלנדד, בגלל יכולתו להשתלב בקלות עם מרכיבים שונים, וכמובן גם בגלל הפופולריות הרבה שלו.

המאלטים הם אורחים חדשים יחסית בתעשיית הקוקטיילים. המגוון הרב של הטעמים בעולם המאלטים מאפשר מגוון אפשרויות ביצירת קוקטילים על בסיס מאלט.
מבין כל המאלטים, הקבוצה המאתגרת והמעניינת ביותר, היא קבוצת המאלטים המעושנים, אשר על פניו אינה מתאימה לשילוב בקוקטייל, אך עם מעט מחשבה ודמיון ניתן למצוא שילובים מאוד מוצלחים ומעניינים לוויסקים מעושנים כחלק מקוקטייל.

מעבר לפופולאריות הרבה של קוקטיילי הוויסקי, הם ללא ספק גם דרך מצוינת למשוך קהל חדש וצעיר אל עולם הוויסקי. עובדה זו הבינו חברות הוויסקי, הממליצות על וויסקי כמרכיב בקוקטיילים שונים.
נושא קוקטיילי הוויסקי נמצא בראש סדר העדיפויות שלהן, וחלקן אף מייצרות מותגים בעלי טעמים מיוחדים, המשתלבים בצורה הטובה ביותר בקוקטיילים הפונים אל הקהל צעיר.

דוגמא מעניינת לנושא הוא מותג הוויסקי החדש שהוציאה חברת J&B הנקרא 6- (מינוס שש). מדובר בוויסקי צעיר, בן שלוש שנים. צבעו שקוף לחלוטין. טעמיו עדינים מאוד, עובדה המאפשרת לשלבו בקוקטיילים ולהשתמש בו כמעין תחליף לוודקה.

האפשרויות לערבובים שונים של וויסקי הן מגוונות מאוד וכמעט אינסופיות. בין אם מדובר בקוקטיילים קלאסיים כמו "רסטי נייל" (וויסקי עם דרמבוי), או קוקטיילים מורכבים יותר להכנה.
כשם שג'ין רום או טקילה משמשים כבסיס לקוקטיילים רבים, כך גם הוויסקי יכול להשתלב בקוקטיילים שונים ולתרום מהייחוד שלו ליצירת ערבובים טעימים, מורכבים ומעניינים.


פורסם במגזין איגוד האינטרנט הישראלי
www.iws.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר