בחג שבועות תעשה לך גבינות ויין

שמות שונים יש לחג השבועות: חג הקציר, חג הביכורים, חג מתן תורה ועוד; אך בשם הלא רשמי שלו הוא חג הגבינות והיין. המשותף ליין וגבינה הוא ששניהם מקורם מהטבע ושניהם משתבחים דרך יישון, וחיבור נכון בין השניים הוא שנותן את ההרמוניה בטעמים
צילום pixabay

לפלטת גבינות מוצע לבחור 4-6 סוגי גבינות (עיזים, כבשים, צ'דר, קממבר, פטה, סנט מור), בעלות טקסטורות וטעמים משתנים (טעם דומיננטי מול טעם עדין), ולהוסיף פירות יבשים, אגוזים, זיתים, לחם וקרקרים, מטבלים וממרחים, ויין כמובן. יינות לבנים ורוזה נהוג לשתות מצוננים לטמפרטורה של 8-10 מעלות. את הגבינות יש להוציא מהמקרר לפחות חצי שעה לפני ההגשה (שהייה מחוץ למקרר משחררת מהן את מיטב הריחות והטעמים). לחתוך את הגבינות ואת הלחמים, ולמזוג יין לכוסות. איזה יינות כדאי? הנה רשימת יינות לבנים ורוזה לשולחן החג, אשר תעזור לכם קצת בבחירה מתוך המגוון הגדול ברשתות ובחנויות יין:

אמנם לא היין המדובר של יקב תבור אבל לא יכולנו לוותר על הציור של האמן זוהר רוט

יקב תבור – סוביניון בלאן אדמה 2020: שופע פרי, ארומות טרופיות וחמיצות טובה. קל, פריך, רענן, מדויק וחד. יין מורכב ועשיר, עם סיומת נעימה ומתמשכת. מחירו 59 ₪.

גיא אשל עם אלכס הרוני
גיא אשל יינן דלתון עם הבעלים אלכס הרוני. צילום דוד סילברמן dpsimages

יקב דלתון – אסטייט פינו גרי 2020: יין רענן ופרחוני, קליל ופירותי, מאוזן ונעים. טאנינים רכים וחמיצות טובה. מקסים ומענג. מחירו 59 ₪.

עידו לוינסון היינן הראשי של יקב ברקן סגל. צילום אורי כהן

יקב ברקן – בטא קולומבר 2018: יין לבן ארומטי. חמיצות מצוינת, פירותי, רענן וקליל. מעניין, ייחודי, הרמוני ומצוין. טעים מאוד. יופי של יין. מחירו 60 ₪.

קובי ארביב היינן הראשי (מימין) עם יניב ענבר מנכ"ל יקב רקנאטי. צילום איל גוטמן

יקב רקנאטי – רוזה כרם מנרה 2020: בקבוק יפהפה ובתוכו ענבי ברברה ומרלו. היין עשיר בארומות ובטעמים, רענן, ובעל חמיצות טובה. אפטר טייסט (טעם שנשאר בפה) נעים מאוד. מחירו 69 ₪.

אסף פז יקב ויתקין. צילום דוד סילברמן dpsimages
אסף פז יינן יקב ויתקין. צילום דוד סילברמן dpsimages

יקב ויתקין – מסע ישראלי לבן 2019: בלנד מחמישה זנים: גרנאש לבן, רוסאן, ויונייה, קולומבר, וקצת גוורצטרמינר. יין קל, ארומטי, פירותי, רענן ומורכב. מינרליות וחומציות טובה. מהנה ואיכותי. 75 ₪

מאירם הראל יינן יקב אמפורה (מימין), הבעלים ד"ר יובל סמואל, והמנכ"ל אסף עזר. צילום מהיקב

יקב אמפורה – בלאן דה נואר 2020: מיוצר מענבים אדומים בהליך עשייה של יין לבן. עשוי משלושה זנים: סירה, קריניאן וסנסו, מכרמים בשלושה אזורים: צפון רמת הגולן, הגליל העליון, ובקעת הנדיב. ליין צבע אפרסק עדין, ריחות וטעמים מודגשים של פרי ותבלינים, בתוספת חמיצות עדינה. רענן, מאוזן ואלגנטי. נעים מאוד לשתייה. מחירו 88 ₪.

מרכז המבקרים החדש של יקב יתיר מביא סטנדרטים אחרים של חוויה לחובבי יין ולמטיילים שייחשפו דרכו לעולם היין. צילום דוד סילברמן dpsimages

יקב יתיר – הר עמשא לבן 2019: עשוי מהזנים ויונייה, רוסאן, ושנין בלאן. צבע זהוב בהיר, גוף בינוני, שפע פרי וחמיצות טובה. יין  ארומטי ומאוזן, מעודן ומורכב, איכותי וטעים. מחירו 97 ₪.

ערן פיק מיקב צרעה בחלקת המאובנים בכרם שורש. הכי טובה של היקב. צילום פאפא רצי
ערן פיק מיקב צרעה בחלקת המאובנים בכרם שורש. הכי טובה של היקב. צילום פאפא רצי

יקב צרעה – הרי יהודה לבן 2020: 65% ענבי שרדונה ו- 35% סוביניון בלאן. היין ארומטי ורענן, מאוזן ומורכב, עשיר ומינרלי. נפלא וטעים, והסיומת ארוכה ומענגת. מחירו 110 ₪.

צילום דוד סילברמן dpsimages
דורון רב הון מיקב ספרה – רק יינות לבנים. צילום דוד סילברמן dpsimages

יקב ספרה – ווייט קונספט סוביניון בלאן 2020: צבע זהוב וגוף בינוני. איכותי, מינרלי, נקי, רענן, מאוזן ונהדר. חווית יין ארומטית עוצמתית וייחודית. מחירו 115 ₪.

הגישה המחייכת של יקב נטופה. היינות יגיעו אליכם הביתה

יקב נטופה – תל קאסר לבן 2018: עשוי מענבי רוסאן, התיישן 10 חודשים בחביות עץ צרפתי. עושר של ארומות וטעמים. חמיצות נהדרת ורעננות שלא נגמרת. יין ייחודי, קטיפתי, מורכב ומאוזן. מחירו 130 ₪.

אלי בן זקן – חכו שקסטל שרדונה 2016 יתבגר קצת
אלי בן זקן בעלים ויינן יקב קסטל. צילום ישראל פרקר

יקב קסטל – שרדונה C 2019: גוף מלא, חמאתי, מתובל, פירותי ואלגנטי. יין מצוין ומאוזן, עם סיומת ארוכה ונעימה. מחירו 145 ₪.

חג שבועות הוא המשובח שבחגים: בפסח מותר לאכול בכל מקום שרוצים – אבל לא כל מה שרוצים; בסוכות מותר לאכול כל מה שרוצים, אבל לא בכל מקום שרוצים; ואילו בחג השבועות אוכלים בכל מקום שרוצים וכל מה שאתה רוצים. יינות לבנים וורודים, עושה חשק להתחיל כבר את חג שבועות עם חגיגת גבינות ויינות צוננים. שיהיה חג שבועות טעים ושמח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר