דונאטס בציפוי שוקולד והפתעות

כמות: 20-25 יחידותרמת קושי: מורכב זמן הכנה כולל: יותר מ-3 שעותחומרים לבצק:500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח10 גרם (1 כף) שמרים יבשים30 גרם (3 כפות) סוכר250 מ"ל (1 כוס) חלב1 ביצה L50 גרם חמאה רכה2 כפות ברנדיקורט מלחלציפוי שוקולד:200 גרם שוקולד מריר250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקהקורט מלחלקישוט:סוכריות צבעוניותקוקוס טחוןשוקולד לבן מומסאופן ההכנה:בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חלב, ביצה, חמאה, ברנדי ומלח. לשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה-שעתיים או עד שמכפיל את נפחו.מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי 2 ס"מ.בעזרת מיקד בקוטר 6-7 ס"מ קורצים עיגולים. בעזרת מיקד קטן יותר (קוטר 1-2 ס"מ) מוציאים עיגול קטן בחלק האמצעי.מעבירים את הדונאטס לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן היטב. משמנים אותם גם ומתפיחים במשך כשעה או עד שהם מכפילים את נפחם.מחממים שמן בסיר בינוני עד שמגיע לטמפרטורה של 170 מעלות.  אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף, זה סימן שהשמן חם מספיק.מטגנים את הדונאטס בשמן החם עד שמזהיבים לחלוטין מכל הצדדים.מוציאים באמצעות כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג. מניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.ציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.  מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.טובלים את החלק העליון של הדונאטס בציפוי השוקולד ומניחים על גבי צלחת הגשה.מקשטים בשוקולד מומס, סוכריות צבעוניות, או קוקוס טחון לפי הטעם.טיפים ושדרוגים:מומלץ להגיש את הדונאטס כמה שיותר טריים – אז הם במיטבם.אפשר לקשט את הדונאטס בכל מה שאוהבים: אגוזים קצוצים, שוקולד לבן קצוץ, שברי עוגיות, או כל קישוט אחר שאוהבים.

כמות: 20-25 יחידות
רמת קושי: מורכב
זמן הכנה כולל: יותר מ-3 שעות

חומרים לבצק:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
30 גרם (3 כפות) סוכר
250 מ"ל (1 כוס) חלב
1 ביצה L
50 גרם חמאה רכה
2 כפות ברנדי
קורט מלח

לציפוי שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
קורט מלח

לקישוט:
סוכריות צבעוניות
קוקוס טחון
שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה:
בצק:

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חלב, ביצה, חמאה, ברנדי ומלח.

לשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה-שעתיים או עד שמכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי 2 ס"מ.
בעזרת מיקד בקוטר 6-7 ס"מ קורצים עיגולים.

בעזרת מיקד קטן יותר (קוטר 1-2 ס"מ) מוציאים עיגול קטן בחלק האמצעי.
מעבירים את הדונאטס לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן היטב.

משמנים אותם גם ומתפיחים במשך כשעה או עד שהם מכפילים את נפחם.
מחממים שמן בסיר בינוני עד שמגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. 

אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף, זה סימן שהשמן חם מספיק.
מטגנים את הדונאטס בשמן החם עד שמזהיבים לחלוטין מכל הצדדים.
מוציאים באמצעות כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.

ציפוי שוקולד:
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. 

מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
טובלים את החלק העליון של הדונאטס בציפוי השוקולד ומניחים על גבי צלחת הגשה.
מקשטים בשוקולד מומס, סוכריות צבעוניות, או קוקוס טחון לפי הטעם.

טיפים ושדרוגים:
מומלץ להגיש את הדונאטס כמה שיותר טריים – אז הם במיטבם.
אפשר לקשט את הדונאטס בכל מה שאוהבים: אגוזים קצוצים, שוקולד לבן קצוץ, שברי עוגיות, או כל קישוט אחר שאוהבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר