לחם נאן שום-גבינה

אופים במשך 15 דקות בחום מרבי. לאחר מכן מברישים את פני הלחמים בחמאת עשבי התיבול ומגישים. צילום Studio Teka
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון הודי צמחוני להכנת לחם נאן שום-גבינה – טעים ומהנה בפני עצמו או כחלק מארוחה בסגנון הודי

חומרים

15 גרם שמרים טריים או 5 גרם שמרים יבשים

100 מ"ל מים

600 גרם קמח לחם

½ כפית מלח

1 יוגורט יווני

1 כף דבש

200 מ"ל חלב

180 גרם מוצרלה מגוררת

1 שן שום קצוצה

לחמאת עשבי תיבול

100 גרם חמאה

1 שן שום

פטרוזיליה וכוסברה

צילום Studio Teka

אופן ההכנה

הכנת הבצק

מחממים את התנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר.

במידה ויש לכם אבן שמוט מומלץ לעשות בה שימוש.

ממיסים את השמרים במים בעזרת כפית ומניחים בצד.

בקערת מיקסר לשים יחד את כל המרכיבים לבצק חוץ מהשמרים במים והחלב.

תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את השמרים במים והחלב.

לשים במהירות בינונית במשך 20 דקות ועוד 3 דקות במהירות גבוהה.

כשהבצק מוכן מניחים אותו על משטח עבודה מקומח.

לשים ידנית לצורת כדור.

את כדור הבצק שמים להתפחה במשך 60 דקות באותה קערת המיקסר כשהיא מכוסה במגבת.

אם הבצק חם הניחו לו לנוח במקרר ולא בטמפרטורת החדר כדי שלא יתסוס יתר על המידה.

הכנת חמאת תיבול

בינתיים מכינים את חמאת עשבי התיבול בקערה קטנה.

מערבבים חמאה בטמפרטורת החדר עם שום קצוץ ועשבי תיבול.

אפיית הלחמים

לאחר שהבצק תפח מ'כדררים' אותו שוב ומחלקים לחתיכות. מרדדים את החתיכות לצורות אובליות.

מניחים את חתיכות הבצק האובליות בתבנית מרופדת בנייר אפיה (או ישירות על אבן השמוט).

אופים במשך 15 דקות בחום מרבי.

הגשה

לאחר מכן מברישים את פני הלחמים בחמאת עשבי התיבול ומגישים.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר