חומרים
לקולי פטל
250 גרם פטל טרי
3 כפות סוכר
100 מ"ל מים
למוס פיסטוק
3 דפי ג'לטין
400 מ"ל שמנת מתוקה
¼ כוס סוכר
80 גרם ממרח פיסטוק
לקישוט
צמר גפן מתוק
פטל טרי
פיסטוקים
אופן ההכנה
קולים את הפיסטוקים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
לאחר מכן קוצצים אותם לחתיכות בינוניות-קטנות.
בינתיים מכינים את קולי הפטל
בסיר קטן מחממים את הפטל עם הסוכר והמים עד לרתיחה.
מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 15 דקות ומצננים.
למוס הפיסטוק
מניחים את דפי הג'לטין להשריה במים קרים למשך 5 דקות.
במקביל יוצקים 100 מ"ל שמנת לסיר קטן ומבשלים.
כשהשמנת חמה מוסיפים לסיר את דפי הג'לטין ומערבבים מעט.
מוסיפים לסיר השמנת והג'לטין את ממרח הפיסטוק.
מערבבים מעט עד לאיחוד החומרים.
מורידים מהאש ומצננים.
מקציפים את 300 מ"ל השמנת שנותרה עם הסוכר עד הכפלת נפח השמנת וקבלת קציפה אוורירית.
מקפלים בעדינות לתוך הקציפה את תערובת ממרח הפיסטוק והג'לטין.
מעבירים לשקית זילוף ומצננים.
הרכבה והגשה
בבסיס כוסות הגשה מזכוכית שמים תחילה כף מהקולי פטל.
מזלפים מעל מעט ממוס הפיסטוק.
חוזרים על השכבות עד שהכוס מתמלאת, כשהשכבה העליונה בכוס היא מוס.
לפני ההגשה מקשטים במעט צמר גפן מתוק, פטל טרי ושברי פיסטוקים קלויים.