פטה כבד וקונפיטורת תאנים

חומרים:1 קילו כבד עוף צלוי100 גרם מחמאה3 כפיות סוכר1 כפית מלח100 מ"ל שמנת צמחית3 כפיות ברנדיכפית פלפל שחור טחון2 בצלים לבנים גדולים פרוסים5 ביצים קשותאופן ההכנה:מחממים מחבת וממיסים את המחמאה.מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הכבד ומטגנים קלות.מוסיפים את הביצים ומתבלים במלח, פלפל וסוכר.מטגנים למשך 3 דקות נוספות. מצננים במקרר למשך שעתיים לפחות עד לקירור מלא.טוחנים במעבד מזון עד לקבלת משחה חלקה.מוסיפים תוך כדי טחינה את השמנת והברנדי.מזלפים לפורמה רצויה (במידה והפורמה מאלומיניום מרפדים בניילון נצמד, אם מסיליקון אין צורך).מקפיאים למשך לילה בכדי שיתאפשר להוציא מהפורמה ללא פגיעה בצורת הפטה.קונפיטורת תאנים:קילו תאנים טריות 300 גרם סוכרמיץ מחצי לימוןמקל קינמון אחדאופן ההכנה:מרתיחים למשך חמש דקות.מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעה.מקררים למשך לילה שלם, למיצוק הקונפיטורה.הגשה:מגישים את פטה הכבד ולצדו קונפיטורה, עם פרוסות לחם/באגט או טוסטונים.

חומרים:
1 קילו כבד עוף צלוי
100 גרם מחמאה
3 כפיות סוכר
1 כפית מלח
100 מ"ל שמנת צמחית
3 כפיות ברנדי
כפית פלפל שחור טחון
2 בצלים לבנים גדולים פרוסים
5 ביצים קשות

אופן ההכנה:
מחממים מחבת וממיסים את המחמאה.
מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הכבד ומטגנים קלות.
מוסיפים את הביצים ומתבלים במלח, פלפל וסוכר.
מטגנים למשך 3 דקות נוספות.
מצננים במקרר למשך שעתיים לפחות עד לקירור מלא.
טוחנים במעבד מזון עד לקבלת משחה חלקה.
מוסיפים תוך כדי טחינה את השמנת והברנדי.
מזלפים לפורמה רצויה (במידה והפורמה מאלומיניום מרפדים בניילון נצמד, אם מסיליקון אין צורך).
מקפיאים למשך לילה בכדי שיתאפשר להוציא מהפורמה ללא פגיעה בצורת הפטה.

קונפיטורת תאנים:
קילו תאנים טריות
300 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון
מקל קינמון אחד

אופן ההכנה:
מרתיחים למשך חמש דקות.
מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעה.
מקררים למשך לילה שלם, למיצוק הקונפיטורה.

הגשה:
מגישים את פטה הכבד ולצדו קונפיטורה, עם פרוסות לחם/באגט או טוסטונים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר