חומרים:
1 קילו כבד עוף צלוי
100 גרם מחמאה
3 כפיות סוכר
1 כפית מלח
100 מ"ל שמנת צמחית
3 כפיות ברנדי
כפית פלפל שחור טחון
2 בצלים לבנים גדולים פרוסים
5 ביצים קשות
אופן ההכנה:
מחממים מחבת וממיסים את המחמאה.
מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הכבד ומטגנים קלות.
מוסיפים את הביצים ומתבלים במלח, פלפל וסוכר.
מטגנים למשך 3 דקות נוספות.
מצננים במקרר למשך שעתיים לפחות עד לקירור מלא.
טוחנים במעבד מזון עד לקבלת משחה חלקה.
מוסיפים תוך כדי טחינה את השמנת והברנדי.
מזלפים לפורמה רצויה (במידה והפורמה מאלומיניום מרפדים בניילון נצמד, אם מסיליקון אין צורך).
מקפיאים למשך לילה בכדי שיתאפשר להוציא מהפורמה ללא פגיעה בצורת הפטה.
קונפיטורת תאנים:
קילו תאנים טריות
300 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון
מקל קינמון אחד
אופן ההכנה:
מרתיחים למשך חמש דקות.
מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעה.
מקררים למשך לילה שלם, למיצוק הקונפיטורה.
הגשה:
מגישים את פטה הכבד ולצדו קונפיטורה, עם פרוסות לחם/באגט או טוסטונים.