חומרים לתבנית בקוטר 26
3 תפוחי אדמה לבישול
2 חלמונים
½ ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קלוף וקצוץ דק
3 שיני שום כתושות
4 כפות רסק עגבניות
1 כוס מחית עגבניות
1 כוס שימורי אפונת גינה עדינה
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח במשך כ-20 דקות עד שמתרככים לחלוטין.
מועכים לפירה חלק, מוסיפים חלמונים, מתבלים בפלפל ואם יש צורך גם במלח.
מערבבים לפירה חלק.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד הזהבה קלה.
מוסיפים בשר טחון ומשחימים במשך כ-5 דקות.
מוסיפים רסק עגבניות, מחית עגבניות ושימורי אפונת גינה עדינה.
מבשלים יחדיו במשך כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים מלח ופלפל.
יוצקים את תערובת הבשר לתבנית משומנת ומהדקים.
משטחים את הפירה מעל הבשר בשכבה אחידה.
אופים בתנור בחום בינוני 180 מעלות במשך כ- 30 דקות.