מילקשייק שוקולד

מתכון של אפרת ליכטנשטט עבור רגע מתוק של עלית לכבוד יום השוקולד הבינלאומי 7 ביולי

מקשטים בשוקולדים, מקלות בייגלה, גליליות וסוכריות
מקשטים בשוקולדים, מקלות בייגלה, גליליות וסוכריות. צילום שלומי ארביב

חומרים לגנאש

100 גרם שוקולד

100 מ״ל שמנת מתוקה

למילקשייק

חצי ליטר גלידה בטעם שאוהבים

1 כוס חלב

1 כף גנאש (לא חובה)

לקישוט

גליליות, וופלים, בייגלה, סוכריות עדשים, וכל מה שאוהבים

לקצפת

1 מכל של שמנת מתוקה להקצפה

1 כף סוכר

אופן ההכנה

מכינים גנאש

קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה בינונית.

מחממים בסיר קטן מכל אחד של שמנת כמעט עד לרתיחה, ושופכים אותה על השוקולד.

מניחים לדקה, ומערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק. מכסים היטב ומקררים לפחות ארבע שעות.

שומרים חצי כוס גנאש בטמפרטורת החדר לקישוט הפנימי של הכוס, ומחממים מעט במיקרוגל לפני ההכנה.

מכינים קצפת

במיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת וסוכר, ומקציפים לקצפת יציבה.

מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1 ס״מ.

מכינים מילקשייק

שמים את כל החומרים בבלנדר ומערבלים קצרות.

הרכבה

מזלפים גנאש נוזלי לתוך הכוס.

מורחים גנאש קר מאד על שולי הכוס.

מדביקים קישוטים על הגנאש הקר ומוזגים מילקשייק.

מזלפים קצפת – זהירות לא לשפוך.

מקשטים בשוקולדים, מקלות בייגלה, גליליות וסוכריות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה