BEERS 2012 – תעשיית הבירה התוססת

בהיכל הספורט נוקיה בתל אביב, נאספו בשבוע האחרון עשרות יצרני בירה ואלפי אוהבי בירה, על מנת להיחשף למה שיש להם להציע בתחום הבירה, בביקור בו ניתנת למבקר כוס טעימות, איתה ניתן לחוות ולטעום משקאות מעניינים מתוצרת מבשלות קטנות, בינוניות, וגם ממותגי העולם שמיובאים סדיר לארץ.

בתערוכת 2012 BEERS בארגון סטודיו בן עמי, הציגו כ-10 מבשלות ביתיות קטנטנות עם שמות מעניינים, כשבדרך כלל השם יותר מעניין מהבירה שהם יודעים להכין (כמו שיבולת, גבעתיים או רונסטאר), אבל תמיד כייף לראות חבר'ה צעירים ו/או צעירים ברוחם, המנסים לייצר בירה מיוחדת ולהציגה לקהל הרחב. כן ירבו.

מבשלות בוטיק בוגרות שיודעות כבר לייצר באופן קבוע ולמכור לעשרות נקודות מכירה, יש כבר כמה עשרות בארצנו הקטנטונת, ומתוכן הציגו בתערוכה 20 מבשלות.

מבשלת השחר ממבשרת ציון היא מבשלה מוערכת, וזכתה כבר בכמה פרסים על הבירה שלה. טעמתי שתיים מהבירות שהוצעו ב-2012 BEERS.
הסטאוט בעלת קצף חום יפהפה, מרירות נעימה ולא תוקפנית, ומעט חמיצות המוסיפה למורכבות הטעם.
ה-IPA שמבשלת השחר הציעה הנה בעלת צבע זהוב יפה, מאוד פירותית תודות לשימוש בכשות בעלת תכונות פירותיות עוצמתיות של פירות טרופיים – בהחלט מעניין ומהנה בשביל בירה בסגנון IPA.

מבשלת פפו היא גם יקב וגם מבשלה, המייצרת שבעה סוגי בירה בעלות שמות מאוד שורשיים ישראלים (גולדה, עלמה, תרצה, תמרה, אלישבע ועוד).
אני טעמתי את עדנה – בירה בסגנון טרפיסטי, לא מסוננת ולא מפוסטרת, בעלת 7.2% אלכוהול. זו בירה עוצמתית ובעלת מתיקות עדינה וסיומת ארוכה.

מבשלת הגליל הציעה לי בירה מאוד אמריקאית, שבדרך כלל מיוצרת לקראת ליל כל הקדושים – הלואין. זו בירה פפקין אייל, שבשלב התסיסה מוספת לה דלעת על מנת לתת את טעמי וארומת הדלעת.

מבשלת הדובים הציגה בירה בשם המאתגר "פרייבט לייבל" (עדיין לא ברור לי מותג פרטי של מי) – בירה IPA מאוד כשותית, עם טעמים וארומות פירותיים המגיעים מהכשות. מרירות מאוזנת וקלה. 5.6% אלכוהול. שווה.

בירה נגב הציעה מגוון בירות שהמבשלה מייצרת ומשווקות בארץ. המעניינת לטעמי הייתה הפסיפלורה עם ארומות חזקות מאוד של פסיפלורה. מרירות קלה ונעימה. רק 4.9% אלכוהול.

JEM'S שפרצה השנה לעשרות נקודות מכירה, הציגה את הבירות שלה עם צוללן ונזירה שהסתובבו ברחבי התערוכה . לדברי ג'רמי וולפלד, הברומסטר של המבשלה ואחד הבעלים, ג'מס עוד לא אמרה את דברה וזו רק ההתחלה.
הלאגר הכהה שטעמתי היה נעים ואוורירי לעומת מגוון האיילים שטעמתי, ובעל מרירות אופיינית.

מבשלת אלכסנדר הציגה דוכן מושקע וגדול, וזאת הודות להפצה הנרחבת של המבשלה. לדברי אורי שגיא, ניתן לשתות בירה אלכסנדר כבר בכ-200 נקודות מכירה, כולל באילת.
האלכסנדר גרין היא בירה בסגנון IPA עם כשות מאוד פירותי המורגש בטעימה. מאוד מאוזנת בין המרירות לפירותיות.

בירה מלכה מקיבוץ יחיעם הציעה בירת חיטה בסגנון הגרמני המסורתי – בירה זהובה עכורה וכייפית.

מבשלת שריגים היא איחוד של שתי מבשלות – רונן ועמק האלה, עם מוצרים מוכרים שכבר תפסו להם אחיזה בשוק.
המחוצפת, המרושעת והמכוערת חברו לטריפל הבלגית, החיטה הבווארית, הבלונד האנגלית והאירית האדמונית. בהחלט מגוון מעניין.

כמו כן הציגו גם PAVO, ליבירה, סלרה ומבשלות נוספות מגוון בירות ויצירתיות בדוכנים, על מנת למשוך קהל חדש וסקרן.
בנוסף למבשלות הבוטיק הציגו טמפו (אביר וגולדסטאר), מבשלת בירה ישראל (הוגרדן, קילקני, לף, סטלה-ארטואה, ווינשטפן), נורמן פרימיום עם מגוון רחב של בירות מיובאות בעיקר מבלגיה (דובל, מרדסוס, שימאי ועוד).

בנימינה ספיריטס הציגה קוקטיילים מבוססי מותגי הבירה שהיא מייבאת (בודוויזר בודואה הצ'כית ואפס הטורקית). דוגמא לקוקטייל יצירתי במיוחד הוא שילוב של בירה בודוויזר עם ויסקי ובתוספת קרמל, וכל המיקס הזה שוהה בתא עישון לספוג עישון וליהנות מאווירה מעושנת בהכנת הקוקטייל.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה