The Big Brew – בית פתוח במבשלות בירה, שבת 5 במאי

בשבת, 5 מאי, 2007, יפתחו מבשלי בירה ביתית ומבשלות בוטיק בכל העולם את בתיהם ומבשלותיהם בפני הקהל הרחב, ויערכו הדגמה של בישול בירה ביתית.
בישראל ירימו מבשלי הבירה כוס בירה צוננת לחיי המשקה האהוב עליהם, ויזמינו את הקהל הרחב להשתתף בהרמת הכוסית. הארועים בארץ ייערכו החל מיום שישי, במוצאי שבת וביום ראשון, בגלל השבת ול"ג בעומר החל באותו תאריך.

בישול בירה ביתית הוא תחביב נפלא: מבשלי הבירה מייצרים בעצמם את הבירה שלהם, ממתכונים שלהם עצמם, בטעם שלהם, בכמויות ובמועדים שמתאימים להם. הבירה המתקבלת בבישול ביתי היא בירה טריה, לא מסוננת ולא מפוסטרת, שעשויה ממרכיבים טבעיים בלבד, בתהליך בן אלפי שנים.

מזה עשור, חוגגים מבשלי בירה ביתית את ה- Big Brew: ארוע ייחודי שבו כולם מבשלים בירה באותו יום (השבת הראשונה של חודש מאי). במהלך היום הם מרימים כוס בירה, כולם יחד, באותה שעה. הארוע החל בארצות הברית, אך כיום שותפים לו חובבי ובשלני בירה בכל העולם, והשנה גם בישראל.

במסגרת ארועי הביג ברו פותחים הביראים (ויש המכנים אותם "מברברים") את דלתותיהם בפני חברים – כאלה שמבשלים בירה וכאלה שלא – ומזמינים אותם להשתתף בארוע ולטעום מהבירות שלהם. גם מי שלא נמצא בשעה זאת במבשלה כלשהי מוזמן להרים כוס בירה לחיי המשקה, בדיוק בשעה שמונה.

השנה החליט גם מועדון הבירה הישראלי להצטרף לחגיגה, ובתאריך זה יהיו מספר מבשלות ביתית ומבשלות בוטיק פתוחות בפני הקהל הרחב.
רשימת המבשלות הפתוחות בארוע העולמי והפאבים שמשתתפים בהרמת הכוס החגיגית הסימולטנית והעולמית תופיע ותתעדכן באתר האינטרנט של מועדון הבירה הישראלי – tibc.org.il ובאתר בקבוק – Bakbuk.co.il.

מספר המקומות מוגבל (בתים פרטיים, בחלקם). יש להרשם מראש באימייל:
מבשלת פילוסוף – קרית טבעון – [email protected]
מבשלת הנגב – קיבוץ אורים – [email protected]
בירדי, המרכז לבירה – ביום שישי בצהריים (מחמת ל"ג בעומר ושבת) –
[email protected]
BeerMaster – תל אביב – [email protected]
אדוארד לנדא – כפר סבא – (באמצעות שחר הרץ)
האחים שפירא – טוביה בר – בירושלים – shapiro.da[email protected]


על מועדון הבירה הישראלי
מועדון הבירה הישראלי הוקם בשנת 2002. הוא מאגד חובבי בירה, מבשלי בירה ביתית, אנשי בירה מתעשיית הבירה הישראלית, בעלי בארים ופאבים חובבי בירה ואחרים. בין מאות החברים הרשומים, כמה עשרות מייצרים בירה ביתית באופן פעיל, לפחות שלוש פעמים בשנה (ייצור בירה ביתית בישראל נעשה לרוב בחורף).
יעדי המועדון הם קידום תרבות הבירה בישראל, הפצת תחביב בישול הבירה הביתית, ועוד. המועדון מבצע ארועי בירה שונים, פסטיבלים, ארועי טעימה ותחרויות. כמו כן הוא פועל למען סימון מידת נפח על כוסות משקה בישראל ולמען רפורמה במיסוי על בירה.
בקרו באתר המועדון: http://tibc.org.il.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה