במלון הילטון תל אביב נחנכה הסוויטה היקרה בישראל

סוויטת "העיר הלבנה" במלון הילטון תל-אביב צופה אל הנוף התל אביבי הכולל גם מורשת תרבות עולמית כפי שקבע ארגון אונסקו. קירות הסוויטה עשויים זכוכית ועלות שהיית לילה בה – 3000 דולר (לא כולל מע"מ). הפתיחה הרשמית נדחתה מהקיץ משום שהיתה תפוסה בכל לילה עד לבוא החורף

סוויטת "העיר הלבנה" במלון הילטון תל-אביב צופה אל הנוף התל אביבי הכולל גם מורשת תרבות עולמית כפי שקבע ארגון אונסקו. קירות הסוויטה עשויים זכוכית ועלות שהיית לילה בה – 3000 דולר (לא כולל מע"מ). הפתיחה הרשמית נדחתה מהקיץ משום שהיתה תפוסה בכל לילה עד לבוא החורף.

ראש העיר תל אביב יפו, רון חולדאי, חנך רשמית את "סוויטת העיר הלבנה – The White City Suite”" – סוויטת הדגל המסיימת את תכנית חידושו של הילטון תל-אביב. הסוויטה, אשר נפתחה להרצה במהלך הקיץ, היא הגדולה בארץ (140 מ"ר) קירותיה זכוכית וממנה נשקפים ארבעה כיווני אוויר לעיר הלבנה, היא תל-אביב.

"הזריחה הרומנטית ביותר מובטחת לשוכני הסוויטה", מבטיח רוני פורטיס, מנכ"ל המלון. "ממיטת הענק נשקף קיר זכוכית ענק עם מראה הזריחה על העיר, מראה עוצר נשימה ובלתי נשכח. עוד בסוויטה אותה תכננה מעצבת הפנים הנודעת, ריטה הובן מבלגיה: חדר הסבה גדול ומאובזר, פינת אוכל, משרד, חדר סאונה יבשה ורטובה וחדר אמבטיה נרחב. בסוויטה סדרת מסכי פלאזה ענקיים: המרכזי בחדר ההסבה , השני יורד מהתקרה בחדר השינה (על מנת שלא יפריע להשתקפות הנוף), והשלישי מול האמבט בחדר הרחצה.עוד בסוויטה – מערכות סאונד היקפיות שקועות בתקרות, מכשירי וידיאו, DVD ונגני דיסקים.

מסמר הסוויטה היא מרפסת הדק ההיקפית הצופה לעיר הלבנה ובמרכזה ג'קוזי פתוח תחת כיפת השמיים. על הגדר הצופה לעיר מפות העשויות מתכת המסבירות בקצרה לצופה על ארכיטקטורת הבאוהאוס בעיר וכן על מבני העיר הבולטים בקו הרקיע. "ביקשנו להציג בפני אורחי הסוויטה את הכרזת העיר תל-אביב לא רק כ"עיר ללא הפסקה", אלא גם כאתר מורשת תרבות עולמית", מציין פורטיס.. "הנוף עוצר הנשימה הנשקף מן המרפסת הוא מקור שמה של הסוויטה ובכך תרמנו אף אנו את תרומתנו הצנועה למען שמה הטוב של העיר", אומר המנכ"ל.

עלות לינה וארוחת בוקר בסוויטת העיר הלבנה – 3000 דולר ארה"ב בתוספת מע"מ החל ב – 1 בינואר 2006. עד לתאריך זה שווקה הסוויטה במחיר הרצה של 2500 דולר ארה"ב בתוספת מע"מ ובשל הגאות בתיירות הנכנסת בחודשים האחרונים, הייתה הסוויטה תפוסה מדי לילה עד לבוא החורף.

העיר הלבנה
לאחרונה הוכרזה העיר תל-אביב-יפו, "העיר הלבנה " כאתר מורשת תרבות עולמית על-ידי ארגון אונסקו. בכך מצטרפת העיר הלבנה של תל-אביב לקבוצה של 56 ערים היסטוריות בעולם שהוכרזו כאתרי מורשת תרבות עולמית.

העיר הלבנה של תל-אביב היא העיר המודרנית השנייה בעולם שזכתה להכרה זו (אחרי ברזיליה, בירת ברזיל). תל-אביב היא העיר היחידה שהארכיטקטורה שלה מייצגת את הסגנון הבינלאומי המוקדם.

ההכרזה היא אחד מהאירועים המשמעותיים בתולדותיה של העיר וההכרה בה כעיר מורשת תרבות עולמית מכניסה אותה לרשימת הערים המומלצת לביקור על ידי אונסקו. "העיר הלבנה" (שם נרדף למקבץ של המבנים בסגנון הבינלאומי) כוללת בתוכו כ- 4000 מבנים בסגנון זה , שנבנו בין השנים 1931-1956 ועיקרם מרוכז בין רחוב אלנבי בדרום דרך בגין ורחוב אבן גבירול במזרח, נחל הירקון בצפון והים במערב. זהו הריכוז הגדול ביותר בעולם של מבנים בסגנון הבינלאומי המוקדם.

ה"עיר הלבנה" של תל-אביב הוכרה על ידי אונסקו כאתר מורשת תרבות עולמית הודות לערכים הבאים:

– העיר מייצגת את המיזוג בין הזרמים השונים של התנועה המודרנית ויוצרת סינתזה שמובילה שפה אדריכלית מקומית עשירה ומגוונת, שאין דומה לה במרכזים מודרניים אחרים.

– היקפו של המתחם ושלמותו ההומוגנית מבחינה סגנונית.

– החפיפה בין התכנון האורבני המודרני של תוכנית גדס לאדריכלות המודרנית, מעצים את איכויותיה ושלמותה המודרנית של העיר, בבחינה ההיסטורית של המאה העשרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר