מנה סינית קלאסית. בדרך כלל משלבים בה הסינים שקדים מולבנים. נסו להכינה עם צנוברים.
מצרכים ל- 4 מנות:
400 גרם בשר בקר טרי מיושן (שייטל, כף, סינטה או פילה), חתוך לקוביות בגודל 1 על 1 ס"מ
שמן צמחי לטיגון
מעט פלפלים חריפים יבשים כתושים
½ 1 כפות רוטב סויה משובח
3 פלפלים חתוכים לרצועות (אדומים וירוקים)
½ כוס שקדים מולבנים או צנובר
למשרה:
½ 1 כפות רוטב סויה משובח
1 כפית קורנפלור
2 כפות יין לבן יבש
½ כפית דבש
½ כפית אבקת חרדל
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את חומרי המשרה,
מוסיפים את הבשר ומשהים חצי שעה. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את רצועות הפלפלים הירוקים.
מטגנים – מערבבים כ- 3 דקות עד שהפלפלים מתחילים להתרכך.
מוציאים בכף מחוררת.
מוסיפים מעט שמן אם צריך, ומטגנים – מערבבים את הבשר כ- 3 דקות, עד שהוא מתחיל להשחים.
מחזירים למחבת את הפלפלים, מוסיפים את השקדים או הצנוברים והסויה. ממליחים במידת הצורך, ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד שתי דקות.
מגישים מיד עם אורז לבן.