מנה לארבעה
חומרים:
1 חציל
חצי פילה סלמון
חופן בזיליקום
כפות טחינה גולמית מלאה
1 לימון
2 שיני שום ושמן זית
אופן ההכנה:
חצילים:
פורסים את החציל לפרוסות של 2 ס"מ, רצוי באלכסון.
מורחים את הפרוסות בשמן זית, ומניחים אותן על תבנית אפייה מצופה נייר אפייה. מכניסים לתנור חם של 180 מעלות למשך 35 דקות או עד שהחצילים שחומים.
טחינה:
מכניסים למעבד מזון 2 שיני שום קלופות, מיץ לימון אחד ושליש כוס מים.
מפעילים את המעבד עד לקבלת מרקם שווה.
אפשר להוסיף מים בהתאם לסמיכות הרצויה.
כאשר הטחינה מוכנה, מוסיפים לתוכה עלי בזיליקום ומפעילים את המעבד לזמן קצר מאוד כדי שהעלים יהיו קצוצים דק.
פילה סלמון:
מפשירים מראש את הסלמון במקרר למשך יומיים על מצע עבה של מלח בישול, כשהעור מונח על המלח.
לאחר יומיים הסלמון מתייבש מעט.
הגשת המנה:
פורסים את הסלמון לרצועות של חצי ס"מ.
מניחים פרוסת חציל אפויה על משטח עבודה.
מניחים במרכז החציל שלוש רצועות סלמון, כך שקצוות הסלמון עוברים את משטח החציל.
מגלגלים את החציל וסוגרים עם קיסם עץ.
משטחים טחינה בזיליקום על תחתית הצלחת להגשה.
מניחים את פרוסת החציל הממולא בסלמון על הטחינה, ומגישים עם חצי כוס יין יבש לבן או אדום.
בית האבן, סדנאות לאורח חיים בריא יותר, מכמונים, טל. 04-9887853