חומרים ל- 4 מנות:
לחיטה הירוקה:
1 כוס חיטה ירוקה
1/4 כוס שמן זית
1 חציל בלדי חתוך לקוביות ומטוגן [יש לספוג את השמן היטב מהחציל]
2 עגבניות צלויות בתנור בחום גבוה, חתוכות לפיסות גדולות
1 כוס תרד
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס נענע קצוצה
לדגים:
4 פילטים של בורי כ"א במשקל 200-250 גרם
מעט שמן זית
2 לימונים
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר בינוני ומוסיפים את החיטה.
מטגנים בעדינות 2-3 דקות.
מתבלים במלח ומוסיפים כוס ורבע של מים.
מביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-25 דקות, עד שהחיטה מתרככת. מוסיפים לחיטה את העגבניות והחצילים, התרד ועשבי התיבול, ושומרים חם.
מחממים מחבת פסים.
מושחים את הדגים בשמן זית וצולים כ-2 דקות מכל צד.
מעבירים את הדגים לצלחת הגשה.
מניחים ליד כל דג 2 כפות גדושות של תבשיל החיטה.
זולפים שמן זית בנדיבות, ומגישים עם פלחי לימון.
צילום: דניאל לילה