4 מנות
חומרים:
2 דגי בס הסלע במשקל 500 גר' כ"א מפולטים (ללא עצמות) וחתוכים ל- 8 (לכל מנה 2 פילה)
4 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
8 בצלצלי שאלוט
1 שן שום
1.5 כוס יין קברנה
4 פרחי אספרגוס חלוטים
0.5 כוס שמן זית
2 עלי טימין
2 עלי רשד
קורט מלח
קורט פלפל
אופן ההכנה:
מתבלים את הדגים במלח, בפלפל ובטימין.
מטגנים במחבת לפרק זמן של דקה מכל צד. מוציאים ומניחים על תבנית כך שהעור למעלה.
מכניסים לתנור לפרק זמן של 8 דקות בחום של º180.
את תפוח האדמה עם שורש הסלרי והפטרוזיליה מבשלים בסיר עם מים, מלח, פלפל ושום עד להתרככות הירקות. מוציאים ומועכים בעזרת מועך לפירה.
להכנת הרוטב:
מטגנים בסיר את בצלצלי השאלוט, מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזלים לכחצי.
את פרחי האספרגוס מקפיצים בשמן זית, מלח ופלפל. מכניסים את הדגים לתנור, מוציאים ומרכיבים את המנה: מניחים את הפירה במרכז הצלחת. מעל מניחים את הדגים, מעליהם את האספרגוס ועלי הרשד ובוזקים את הרוטב מסביב. מגישים חם.