מצרכים לעוגות:
130 ג' חמאה
3/4 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
2 ביצים גדולות או 3 בינוניות
31/4 כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה + 1/4 כפית סודה לשתייה
1/3 כוס מלח
11/4 כוסות רוויון
1/3 כוס חלב
1 חבילת עוגיות שכבות במילוי קרם שמנת זביונה של mooi
150 ג' פירות יער
לגנאש שוקולד:
250 מ"ל (מיכל שלם) שמנת מתוקה
250 ג' שוקולד מריר
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר ותמצית וניל – במהירות בינונית עד שהתערובת הופכת למרקם אחיד.
מוסיפים את הביצים.
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים.
מתחילים להוסיף לסירוגין את המצרכים היבשים ובנפרד את הריוויון והחלב בשלוש פעמים.
לוקחים תבנית שקעים ומרפדים במנג'טים.
בעזרת כף או שק זילוף שמים בתוך המנז'ט את הבלילה כ- 1/4 מהגובה.
מניחים מעליו עוגיה של mooi וכ- 2 יחידות פירות יער וממלאים עם הבלילה, עד 3/4 מהגובה של המנג'ט.
אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם ל- 180 מעלות.
בסיר מחממים את השמנת (לחמם – לא להרתיח).
ברגע שהשמנת חמה מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד.
מחכים כ- 3 דקות ומערבבים בעדינות את השמנת והשוקולד עד למרקם אחיד.
לאחר שהקאפקייק התקררו מעט, מניחים מעל את הגנאש בעזרת כף או שק זילוף.