פיתוח חדשני של מכון וולקני: צימוקי עגבניות שרי 2Macho

עגבניות שרי "טו מאצ'ו" גדלות ומיובשות בחממות באופן טבעי. מבנה קליפת העגבנייה הוא כמו רשת, עובדה המבטיחה את אידוי המים מהעגבנייה תוך כדי תהליך הייבוש. כך נשמרים ערכיה התזונתיים של העגבנייה ושלמותה

יוסף ויהודה ברנס, חקלאים ממושב חצב שבדרום, מגדלים מזה שנתיים זן עגבניות שרי מיוחד שפותח בשיתוף פעולה עם מכון וולקני בבית דגן ושמו טו מאצ'ו – 2Macho.

עגבניות שרי "טו מאצ'ו" גדלות ומיובשות בחממות באופן טבעי. מבנה קליפת העגבנייה הוא כמו רשת, עובדה המבטיחה את אידוי המים מהעגבנייה תוך כדי תהליך הייבוש. כך נשמרים ערכיה התזונתיים של העגבנייה ושלמותה.

"טו מאצ'ו" נשארת בשרנית לאחר הייבוש , מתוקה, חמצמצה ועשירה פי 5 בליקופן (נוגד חמצון) מעגבנייה רגילה, ונשמרת ללא חומרים משמרים.

גידול העגבנייה בחודשי החורף מעניק ל-"2 מאצ'ו" את המתיקות המיוחדת לה. כאשר העגבנייה מבשילה מתחיל תהליך הקטיף, ולאחר מכן היא עוברת שטיפה ומנותבת למנהרת ייבוש, בפריסה על גבי רשתות. תהליך הייבוש הטבעי נמשך 6 ימים ולאחר מכן מתבצע תהליך המיון, ומשם לאריזה ולהקפאה במינוס 18 מעלות.

"טו מאצ'ו" משווקת בתפזורת בעיטוף קל של שמן זית בהתאמה לשימוש. היא מתאימה לאכילה כמתאבן – חטיף , מתאימה לסנדוויצ'ים, כתוספת לסלט, לבישול (להוספה בתום הבישול): פסטות , לחמים, פוקאצ'ה, בשילוב גבינות, בחביתה, באורז, בקוסקוס, בבורגול, ולאוכל מוקפץ.

"טו מאצ'ו" נשמרת בהקפאה משך שנים רבות. הפשרתה באוויר החדר משך 30 עד 60 דקות הופכת אותה למעדן אמיתי. עמידותה בטמפרטורת החדר נמשכת כחודשיים.

"טו מאצ'ו" נמכרת בשוקי האיכרים, בסניפי "עדן טבע מרקט", בסניפי "טיב טעם", במעדניות, ברשת "יוחננוף", ובמסעדות איכות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר