פסטייה מרוקאית במילוי פטה כבשים

גרסה חלבית למאפה המרוקאי המסורתי. המילוי המקורי הוא בשר יונים

חומרים ל- 6-7 מנות:
10 דפי פילו טריים
רבע כוס שמן זית למריחת הדפים
כפית שומשום שחור
כפית שומשום לבן
כפית שומשום קלוי
ביצה טרופה למריחה

חומרים למלית:
200 גרם גבינת פטה כבשים חתוכה לקוביות של 1 ס"מ ומושרית במים קרים לפחות שעתיים (להורדת המליחות)
3 כפות צימוקים כהים
3 כפות אגוזי מלך קלויים
3 כפות שבבי שקדים קלויים
2 בצלים קצוצים ומטוגנים היטב
2 כפות סוכר
2 כפות כוסברה קצוצה
ענף טימין מפורר
2 ביצים
חצי כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:
מורחים תבנית אפייה עגולה (קוטר 30) בשמן זית, מרפדים בדפי הפילו (כ-3 דפים) ומורחים שמן זית בין השכבות.
מערבבים את חומרי המילוי, מעבירים את התערובת לתבנית ומכסים בדפי פילו נוספים.
מהדקים היטב מכל הצדדים, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל את שלושת צבעי השומשום.
אופים בתנור שחומם מראש (180 מעלות) כ-12 דקות.
מגישים בליווי ריבת בצל ובוזקים מעל אבקת סוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר