מתכון ל-6 שוקי עוף ללא העצם
(לבקש מהקצב להוציא את העצם)
חומרים למלית:
200 גר' בשר טחון
¼ כוס אורז חצי מבושל
100 גר' צנוברים קלויים קלות
¼ צרור כוסברה טרייה קצוצה
פלפל שחור, פלפל שאטה, מלח
1 כף תרכיז רימונים
1 כף סילאן
לרוטב:
2 כוסות מיץ רימונים
½ כוס מיץ תפוזים
2 כפות תרכיז רימונים
50 ג' פאפאיה חתוכה לקוביות
1 כף סילאן
פלפל שחור, פלפל שאטה, מלח,
50 גר' פרוסות תפוזים סיניים טריים או מיובשים
50 גר' לימון מיובש
אופן ההכנה:
בקערה אחת מערבבים את כל מרכיבי המלית.
טועמים ומתקנים מלח ופלפל.
בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
ממלאים את שוקי העוף במלית ומסדרים בסיר כשהחלק הרחב של השוק הוא מעל.
שופכים את הרוטב מעל השוקיים כך שיכסו את השוקים.
מביאים לרתיחה כ-5 דקות ואח"כ מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה חלקית את הסיר.
מבשלים עד שהאורז מבושל.
בסיום הבישול ולפני ההגשה מכניסים לתנור חם ב-180 מעלות ל-10-15 דקות, להשחמה.
שף קונדיטורית אירמה קזר מארגנת סדנאות אוכל וטיולים קולינריים לגאורגיה