מצרכים:
למרק:
1/2 קילו חומוס
טחינה גולמית איכותית
שמן זית
מלח
פלפל שחור
לכדורי הפלאפל:
1/2 קילו חומוס
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
טחינה גולמית
שמן זית
קמח
אופן הכנה. המרק:
להשרות למשך לילה קילו חומוס (עדיפות לחומוס קטן).
לאחר ההשריה יש לבשל את החומוס ללא תוספות על אש נמוכה במשך 5 שעות.
לאחר שהחומוס התבשל לקחת חצי מהכמות ולטחון יחד עם 200 מ"ל טחינה גולמית עד קבלת מרקם אחיד.
לתבל ב- 2 כפות שמן זית, כף מלח, כף פלפל שחור.
להוסיף ליטר מים ולבשל על אש נמוכה.
אופן הכנת כדורי הפלאפל:
לטחון בטחינה בינונית את החומוס הנותר.
להוסיף צרור כוסברה וצרור פטרוזיליה.
להוסיף 100 מ"ל טחינה גולמית איכותית ו- 2 כפות שמן זית.
לכדרר לכדורי פלאפל.
לצפות את הכדורים בקמח על מנת שלא יתפוררו ולטגן על אש גבוהה בשמן עמוק.
הגשה:
כשהכדורים מוכנים יש למזוג מהמרק ולהניח מעל 2 כדורי פלאפל.
לקשט בטחינה גולמית ועלי כוסברה.
"קפה רינגלבלום"- מסעדה חלבית (כשרה למהדרין) הממוקמת בלב שכונה ד' בבאר שבע, ומעסיקה 'נוער בסיכון' תושבי השכונה.