מצרכים:
1 חבילה דפי פילו
חמאה מומסת או שמן זית למריחה
מצרכים למילוי:
3 תפוחי עץ גרנד סמיט
2 אגסים
2 חבושים
100 גר' צימוקים לבנים
80 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר
1/ כף מיץ לימון
1/4 כוס ברנדי
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
קולפים את התפוחים, האגסים והחבושים ומוציאים את הליבה.
חותכים לקוביות קטנות ואחידות.
ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את הסוכר ומיץ לימון ובוחשים.
מסננים את הפירות מהנוזלים ומוסיפים אותם אל המחבת.
מוסיפים את הברנדי והקינמון ומטגנים כ-10 דקות.
מורידים מהאש ומסננים שוב את הפירות.
שומרים את הנוזלים אשר ישמשו כרוטב להגשה.
לאחר סינון מוחלט וצינון של הפירות, יש לחתוך את דפי הפילו לארבעה ריבועים כל אחד ולמשוח בשמן זית.
במרכז כל ריבוע מניחים כף גדושה מהמילוי ומגלגלים לסיגר דק.
מניחים בתבנית אפייה עם נייר אפייה.
משמנים מלמעלה את אצבעות הפילו ואופים 12 דקות בחום בינוני של 180 מעלות.
מצרכים לגלידה:
4 חלמונים
1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
1/4 כוס דבש
אופן ההכנה:
מקציפים בקערית המיקסר עם וו ההקצפה 4 חלמונים לקצף בהיר.
במקביל מחממים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר, הווניל והקינמון.
בוחשים תוך כדי חימום עד להמסת הסוכר, להקפיד שהתערובת לא תגיע לרתיחה.
מצננים מעט ועושים השוואת טמפרטורות, כלומר שופכים 1/3 מכמות הנוזלים לתפיחת הביצים לערבוב קל, ואח"כ ושופכים הכול חזרה לסיר.
מחממים עד להסמכה קלה של התערובת, לא להגיע לרתיחה.
מכניסים את התערובת החמה למקרר לקירור מוחלט.
מחברים את קערת הגלידה הקפואה למיקסר, מוזגים את תערובת הווניל הקרה ומערבבים על מהירות נמוכה כ-20 דקות עד לקבלת מרקם אוורירי.
מוסיפים את הדבש ומערבבים עוד כדקה.
מכניסים את קערת הגלידה שוב למקפיא עד להגשה.
הגשה:
מגישים את אצבעות הפילו לצד גלידת הווניל, ומוזגים מעל כף מהרוטב ששמרנו בצד.