(מתכון ל-4 מנות)
חומרים לקאפקייק:
100 גרם קמח
80 גרם סוכר
80 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
200 מ"ל חלב
חומרים לציפוי:
1 כוס אבקת סוכר
1 כף מים חמים
חומרים לפונדו:
250 גרם אגו שוקולד מריר או חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן ההכנה:
לקאפקייק:
מערבבים את כל החומרים למעט החלב, ומוסיפים את החלב בהדרגה עד לקבלת מרקם אחיד ומעט נוזלי.
יוצקים לתבניות הקאפקייק2/3 גובה, אופים בחום של 200 מעלות בתנור שחומם מראש 10 דקות ומקררים.
לפונדו:
מרתיחים את השמנת, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב למסה אחידה.
לציפוי:
מוסיפים לאט את המים החמים לאבקת הסוכר עד למרקם דביק וסמיך, ומזלפים מעל הקאפקייק.
אפשר לקשט את הקאפקייק עם מגוון מוצרים, כגון: מרשמלו, בייגלה מצופה שוקולד, מטבעות שוקולד וכו'.
הרכבת המנה:
משפדים קאפקייק – מרשמלו – סוכריות גומי יין, וכך הלאה.
מגישים עם קערית פונדו שוקולד ומבחר פירות העונה.
צילום דני לרנר