אוכל ודובדבנים במטולה

בסוף השבוע האחרון הצפנו עד מטולה הרחוקה כדי לחזות באחד המראות היפים שהטבע (המלאכותי) מספק לנו בתקופה זו – פריחת דובדבנים. חקלאי המושבה הקטנה מגדלים לפרנסתם מטעים רבים של דובדבנים, ותקופה זו היא תקופת הפריחה של עצים אלו, המתכסים אשכולות מרהיבים של פרחים לבנים, הקדמה לאשכולות הפירות האדומים שיבואו לקראת הקיץ. בשילוב עצי הנקטרינות, גידול חקלאי נוסף הנפוץ במושבה שפורח גם הוא בתקופה זו, הרי לכם סיבה מצוינת לבקר בימים אלו במטולה.

את הדובדבן שבקצפת הפורחת מספקים חיים ומרים הוד, המפעילים מלון בוטיק בשם בית שלום ומסעדה צמודה, הקרויה בטעם של פעם. בשתי השבתות הקרובות אפשר להגיע למקום, ותמורת 70 ₪ ליהנות משילוב של ארוחת בוקר במקום וסיור ברחבי המושבה.

הסיור נעשה ברכבים פרטיים, אותם חיים מוביל בבטחה ברחבי מטולה, לנקודות שאסור לפספס, כולל תצפיות מרהיבות לאצבע הגליל, הרי לבנון, רמת הגולן והחרמון המושלג. הסיור בן השעה וחצי עובר כמובן דרך המטעים, לצפייה מקרוב בפריחה, ויוצא בשעה 12:00.

למי שלא ביקר במטולה ב-10 השנים האחרונות, הביקור במושבה צפוי להיות הפתעה של ממש. “הציפורן של אצבע הגליל”, מכנה חיים את היישוב, וזו ציפורן עשויה היטב. כמוה גם האוכל שמוגש במסעדה, המבוסס ברובו על ייצור מקומי וטרי. הארוחה כוללת גבינות מיוחדות שחיים מגבן מחלב טרי שמגיע מהרפת, כולל קיימק, שהיא גבינת שמנת מוצקה בטעם שלא מכירים כבר בימינו; לחם איכותי וחם שנאפה במקום; ריבות ביתיות מענגות, כולל ריבת תאנים משני עצי תאנה שנטעו בחצר לפני 100 שנה הממשיכים להניב פרי; זיתים, דגים, ביצים ועוגות שמרים מכינה על בסיס מתכונים של סבתה, עם קפה כמובן.

אם תזדרזו להגיע בשבועיים הקרובים תוכלו לאכול בחצר המסעדה ולצפות בעשרות עצי הדובדבן הנטועים בחצר, תוספת מרהיבה לאלפי עצי הדובדבן הנטועים במטעים הסובבים את מטולה, בהם תחזו במהלך הסיור.

המסעדה פועלת בכל שעות היום ומציעה לאורחים תפריט חלבי, צמחוני ברובו, הכולל דגים, מרקים, סלטים, כריכים ומאפים טריים וטעימים במיוחד. כשעזבנו את בית שלום ומטולה נשבענו שעוד נחזור, בפעם הבאה כדי לישון במלון הקטן והמיוחד שהשניים בנו ומפעילים במקום, ולחוות במלואה את חווית מטולה.

בית שלום,
הראשונים 28 , מטולה
טל. 04-6940767, 57-7707845
http://beitshalom.co.il
שעות פעילות המסעדה: 9:00 עד אחרון הלקוחות






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה