איך להכין את הקפוצ'ינו המושלם?

הקצפת החלב עבור הכנת קפוצ'ינו דורשת מיומנות לא קטנה. במידה ורכשתם מכונת אספרסו, מגיע לכם להתפנק עם קפוצ'ינו מעשה ידיכם

הקצפת החלב עבור הכנת קפוצ'ינו דורשת מיומנות לא קטנה. במידה ורכשתם מכונת אספרסו, מגיע לכם להתפנק עם קפוצ'ינו מעשה ידיכם.

במה יש להצטייד על מנת להקציף את החלב לקפוצ'ינו?
דבר ראשון יש לרכוש קנקן הקצפה, רק מנירוסטה יכול להתאים. בנוסף רצוי שהחלב בו משתמשים יהיה לפחות בעל 2% אחוזי שומן. ככל שהחלב עשיר יותר, המרקם שלו בקפה יהיה סמיך יותר.

מה סדר הפעולות הנכון כדי להקציף חלב?
יש למלא כמחצית של קנקן החלב בחלב קר. הסיבה שלא ממלאים עד למעלה היא כדי להשאיר מקום לקצף.
אין להשתמש בחלב שחומם כבר קודם. לפני שמתחילים את תהליך ההקצפה יש להמתין מספר שניות. לאחר שלוחצים על המתג המפעיל את אדי הקיטור, ישנן מספר שניות בהם המים יוצאים, וצריך לחכות על מנת שהמים לא יתערבבו בחלב. לאחר מכן יש להכניס את הידית הקיטור לכלי החלב.

למה יש לשים לב בזמן הקצפת החלב?
במהלך השניות הראשונות של ההקצפה נוצר רוב הקצף. דווקא קצף קטיפתי בעל בועות קטנות מהווה קצף יציב וסמיך יותר. שימו לב שאין להרתיח את החלב. הטמפרטורה המקסימלית המומלצת הינה 75 מעלות – מעבר לכך החלב יאבד מטעמו.

היכן יש למקם את הסטימר (הזרבובית)?
יש להקפיד שהסטימר יהיה תמיד בתוך החלב ולא בתוך הקצף, כלומר שיגיע כמעט עד לתחתית הכלי. ככל שהחלב מתחמם, הניעו את הקנקן בתנועות סיבוביות למעלה ולמטה.

כיצד מסיימים את פעולת ההקצפה?
יש לכבות את המתג של אדי הקיטור, ולנקות את הסטימר במטלית לחה. אם יש בחלב בועות אוויר גדולות מדי, ניתן לחבוט בקנקן קלות על השולחן על מנת לצמצם את האוויר הכלוא בתוכן.

לאחר שסיימתם להקציף את החלב, הכינו את האספרסו ומזגו את החלב כך שיתערבב קלות עם האספרסו המוזהב.
עכשיו שתו את הקפוצ'ינו שלכם בהנאה.

למקפידים, מבנה הקפוצ'ינו כולל מנת אספרסו אחת, ושאר הספל מתחלק מחצית חלב חם ומחצית חלב מוקצף.

שאול רובין הוא מנכ"ל רשת חנויות אמיגו המתמחות בעולם הקפה – מכונות קפה מטחנות קפה, פולי קפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר