איך לכבוש זיתים עם יין

בשנים האחרונות הפכה כבישת זיתים עצמית לתחביב מקובל. הכנה של זיתים מצריכה סבלנות, אך סיפוק רב בצידה.

לפניכם טיפים למי שרוצה לשדרג את הכנת הזיתים ולהרשים את בני המשפחה והחברים:

הכנה טובה של זיתים מתחילה בבחירה נכונה של הפירות. יש להקפיד לבחור כאלו שאין להם לחי סגולה המעידה על עקיצה של זבוב הפירות.

יש להשרות את הזיתים במים לאחר ששברתם אותם, ובכל יום להחליף את המים כדי להיפטר מהמרירות.

לאחר שלושה ימים להכניס לצנצנת ולהוסיף שני עלי דפנה, שלוש שיני שום קצוץ, וכף מלאה במלח גס על כל שתי כוסות מים שמילאתם במיכל.

בתום שבועיים להוציא שליש מהמים ובמקומם להוסיף יין אדום יבש, רצוי קברנה סוביניון. להוסיף עוד כף מלח וכחצי כוס שמן זית לאטימה, לסגור ולנער קצת, ולהניח בתוך צלחת עמוקה על השיש במטבח.

כעבור שבועיים נוספים הזיתים כבר מוכנים.

למי שרוצים זיתים כבושים לטווח ארוך, מומלץ לא לשבור אותם אלא להשאירם שלמים.

תמי קבלו חברה בצוות חוות "בל עפרי" מקדמת צבי  שברמת הגולן
החווה החקלאית – תיירותית "בל עפרי" עורכת בתקופת מסיק הזיתים סדנאות לקטיף של זיתים והכנת שמן זית בשיטות מסורתיות כמו בתקופת התלמוד, בעזרת האתון "חמוריקה".
המשתתפים מוזמנים לקנח בסעודה חלבית או בשרית של מאכלים עממיים במבחר סגנונות בישול עם שמן זית, שכוללת לחם הבית בשמן זית, פלטות גבינות וסלטים, טפנד זיתים ועוד. במנה הבשרית: ירך עוף מתובלת בשום שמן זית ועשבי תיבול, פילה דג אמנון בשמן זית וזיתים כבושים, אנטיפסטי ועוד.
הסדנאות והארוחות נערכות בתאום מראש בטלפון: 052-8805026
www.bellofri.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה