הסוד לאכול יותר ולהישאר רזים – כך תעשו זאת נכון

ניתן להגדיל את נפח המזון עם מים וסיבים תזונתיים שישביעו מבלי להכביד. זו אחת הסיבות העיקריות לכך שדיאטנים ממליצים לאכול יותר פירות וירקות. צילום מהרבלייף
סוזן בוורמן – דיאטנית קלינית ומנהלת הדרכות תזונה בחברת הרבלייף אומרת: לאכול יותר מזון ולצרוך פחות קלוריות – נשמע מופרך? מסתבר שיש אפשרות כזו. צריך רק לדעת איך להגדיל את נפח המזון

כל מי שמנסה להפחית במשקל, שמע פעמים רבות את המשפט: "פשוט תאכל פחות" וחשב לעצמו: "אבל אם אני אוכל פחות אהיה רעב".  הקטנת כמויות המזון היא אחת הדרכים לקצץ בצריכת הקלוריות אבל היא לא תספיק אם לא משנים את מה שאוכלים. זה אולי נשמע טוב מכדי להיות אמיתי, אבל אפשר לאכול יותר ולצרוך פחות קלוריות.

צילום מהרבלייף

אז איך תוכלו לאכול יותר ועדיין לגרום למזון שאתם אוכלים "לעבוד עבורכם" ובכך להרגיש מלאים, לאכול ולהרזות? יש כמה סיבות לכך שהקטנת גודל המנות בלי לשנות את הרכבן לא עובדת טוב. ראשית, אם התזונה הייתה גרועה מלכתחילה, אתם פשוטים תאכלו כמות קטנה יותר של מזון לא בריא. נכון שתצרכו פחות קלוריות, אבל רוב הסיכויים שהגוף לא יקבל את כל החומרים המזינים שהוא זקוק להם.

יש סיבה נוספת לכך שפעמים רבות הקטנת גודל המנות אינה מצליחה אם אינה מלווה בשינויים נוספים: אם אתם מקטינים את גודל המנות אתם צורכים פחות מזון, מה שאומר שתהיו פחות שבעים ולפעמים אפילו תישארו ממש רעבים.

צילום pixabay

רובנו רגילים להרגיש תחושת שובע ברורה עם אכילת כמות מסוימת של מזון. למעשה, כמות המזון שכל אחד אוכל בזמן הארוחות עקבית באופן מפתיע: אנחנו אוכלים פחות או יותר את אותו נפח מזון בכל פעם. אם כך, איך ניתן לאכול יותר ולהיות שבעים בלי לחרוג מהתקציב הקלורי?

התשובה פשוטה למדי. ניתן להגדיל את נפח המזון עם מים וסיבים תזונתיים – שישביעו מבלי להכביד. זו אחת הסיבות העיקריות לכך שדיאטנים ממליצים לאכול יותר פירות וירקות. הם מכילים יותר מ-80% מים, ו-20 האחוזים הנותרים עשירים בחומרים מזינים ובסיבים תזונתיים. כשבוחנים את המספרים, ניתן לראות כיצד שינויים קטנים יכולים ליצור הבדל עצום בצריכה הקלורית.

חשבו על ההבדל בין ענב טרי שמכיל הרבה מים, לבין צימוק שמכיל מעט מאוד מים. ענב אחד וצימוק אחד מכילים אותו מספר קלוריות (5). לכן, אם הייתם אוכלים 20 ענבים או 20 צימוקים, הייתם צורכים בערך 100 קלוריות. עם זאת, הנפח של 20 ענבים גדול בערך פי ארבעה בהשוואה ל-20 צימוקים, לכן ענבים ממלאים יותר מקום בקיבה. עבור אותו ערך קלורי, הענבים הטריים יהיו הרבה יותר משביעים בהשוואה לצימוקים.

צילום מהרבלייף

לפניכם טיפים ועצות להגדלת נפח המזון ללא הגדלת הקלוריות:  

  • הכפילו את כמות הירקות וותרו על תוספות עמילניות. לדוגמה, מנה הכוללת כוס אורז לבן מאודה תכיל 200 קלוריות, ניתן להמירה בכרובית אפויה – פי 10 בנפח.
  • במקום גבינה, הוסיפו לכריכים עלי חסה או פרוסות מלפפון. ראש חסה שלם מכיל רק כ-25 קלוריות, ומלפפון שלם מכיל רק כ-10 קלוריות – אבל פרוסה אחת של גבינה צהובה עתירת שומן מכילה 100 קלוריות.
  • הוסיפו ירקות קצוצים או מגוררים (גזר וקישואים יתאימו במיוחד) למנות כמו מרקים, תבשילי בשר, קטניות ודגנים, ורטבי פסטה.
  • נסו להוסיף לחביתה תרד מאודה, או מחית דלעת מבושלת לשייק החלבון שלכם.
  • התחילו את הארוחה עם סלט מתובל ברוטב דל קלוריות או מרק ירקות. כך תוכלו להיות שבעים מהר יותר, ולצרוך פחות קלוריות בהמשך הארוחה.
  • הקטינו את צריכת השומנים, מכיוון שהם לא מכילים מים או סיבים תזונתיים, והם תורמים את הערך הקלורי הגבוה ביותר בנפח המזון הקטן ביותר.
  • בפעם הבאה שאתם מכינים שייק בבלנדר, הוסיפו לו "אוויר" באמצעות הקצפה ארוכה יותר שתגדיל את הנפח. הנפח לא יגדיל את כמות הקלוריות – אבל השייק יהיה משביע יותר.

2 תגובות

  1. גד חביבי, שכחנו לכתוב שהכתבה לא בשבילך. אשריך וטוב לך. ומה איתנו, כל המיליארדים האחרים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר