איך לעצב ולסדר את המטבח לקראת חג הפסח

לקראת חג הפסח מתרחשת הרבה עשייה, ולעתים זה יוצר עומס על המרחב הביתי, ובמיוחד במטבח, שם מתקיימת רוב הפעילות. מבשלים, מנקים ומסדרים, הכל בשביל להתחדש ולהגיע מוכנים לסדר הפסח. על מנת לשמור על הרוגע הנפשי והחיוניות בעשייה מומלץ לשמור על סדר בבית ובעיקר במטבח.

לפניכם טיפים שימושיים לעיצוב וסידור המטבח לקראת חג הפסח:
• לניצול מרבי של מרחב המטבח וליצירת אשליה של מרחב גדול, משתמשים בעיקר בגופו התחתון של המטבח כמקור אחסון. מומלץ לעשות שימוש בהרבה מגירות, מגשים נשלפים וסלסלות.

• ליצירת מראה נקי מומלץ לשלב זכוכיות צבעוניות ויחידות מזווה גבוהות, שבנוסף מעניקות פתרון אחסון יעיל ונוח.

• אם החלל מאפשר, מומלץ למקם “אי”, שיהיה מרכזי ויכיל מקומות אחסון נוספים, יהווה פינת ישיבה ומשטח עבודה מרווח.

• פתרון עיצובי חדשני לקבלת מראה נקי והגדלת שטח העבודה: התקנת ווים באמצעות מוטות המחוברים לקיר, המאפשרים לתלות עליהם כמעט כל אביזר או כלי מטבח.

• על מנת לחסוך במקום האחסון, מומלץ לסדר את הצלחות לפי גודלן במתקן ברזל המחולק לשלוש קומות.
 
• את הכוסות מומלץ לסדר בתוך המגירה, כך שבכל פעם שתפתחו את המגירה הן לא יחליקו ממקומן.

• כלי הפסח תופסים אזור אחסון ענקי. לכן כדאי לשקול השכרת כלים מחברת קייטרינג, כך תשמרו על הסדר ותחסכו במקום רוב ימות השנה.

• להשלמת הקו הנקי וליצירת אווירה אביבית, ניתן למקם על משטח המטבח או בחלל המטבח כלי צבעוני גדול בעל נוכחות ואופי, ובתוכו זר פרחים מפרחי העונה.

דורית ג’יני היא מעצבת פנים ברשת מטבחי doit






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה