אפייה בריאה: תמר במקום סוכר באפייה וקינוחים

להבדיל מפירות יבשים רבים, התמר אף מתייבש באופן טבעי על העץ, כחלק מתהליך ההבשלה הטבעי שלו, ללא צורך בתוספת חומרים משמרים

לתמרים יש מתיקות נפלאה, ובניגוד לסוכר הם מגיעים אלינו היישר מן הטבע, עם שפע ערכים בריאותיים חשובים: מינרלים אשלגן ומגנזיום, נוגדי חמצון (פוליפנולים), וכן סיבים תזונתיים התורמים לעיכול תקין, לבריאות מערכת העיכול ולתחושת שובע.
להבדיל מפירות יבשים רבים, התמר אף מתייבש באופן טבעי על העץ, כחלק מתהליך ההבשלה הטבעי שלו, ללא צורך בתוספת חומרים משמרים.

את היתרונות הבריאותיים של התמר, ניתן לנצל גם באפייה ובהכנה של עוגות, קינוחים ומשקאות מתוקים – במקום סוכר.
להלן 10 טיפים לשימוש בתמרים במקום סוכר במאפים, בקינוחים ובמשקאות:

מכינים את התמרים
מגלענים את התמרים. אפשר גם לקלוף אותם, במידה שאין בלנדר חזק בבית, כדי שלא יוותרו חתיכות קליפה במאפה. התמרים יתקלפו בקלות בקערת מים או תחת מים זורמים.

טוחנים
טוחנים תמרי מג'הול עסיסיים בבלנדר יחד עם המרכיבים הנוזליים במתכון (לדוגמה פירות, שמן, חלב או מים), וממשיכים את ההכנה כמו במתכון רגיל: מערבבים מרכיבים נוזליים עם מרכיבים יבשים (קמח, תבלינים ואבקת אפייה), ומקבלים מאפה מתוק וטעים שאף אחד לא יודע שהוא ללא תוספת סוכר.

תורמים לעסיסיות ויציבות
התמרים מתאימים במיוחד לאפיית עוגות בחושות ומאפינס ללא תוספת סוכר. התמרים הטחונים, יחד עם המרכיבים הנוזליים במתכון, תורמים לעסיסיות ויציבות המאפים, ובפרט מאפים טבעוניים שאינם מכילים ביצים.

כמה תמר במקום סוכר?
כל חצי כוס סוכר במתכון שוות ערך לכ-8 תמרי מג'הול בינוניים.

תמרים עסיסיים
לתוצאות טובות כדאי להשתמש בתמרים עסיסיים ולא יבשים, ולטחון אותם באמצעות בלנדר חזק. אפשר להשתמש גם בבלנדר מוט, כל עוד מניחים את המרכיבים בכלי עמוק וצר, המאפשר טחינה נוחה ויעילה.

בלילה שחומה
כל עוד משתמשים בקמחים מלאים (חיטה, כוסמין ושיפון), התמרים אינם משפיעים על צבע הבלילה. סיבה נוספת להעדיף אפייה עם קמחים מלאים.

אפשר גם פנקייק, וופל ומשקאות
בשיטת שימוש בתמרים במקום סוכר, אפשר להשתמש גם להכנת פנקייק, וואפל בלגי ומשקאות סמיכים, שייק פירות וסחלב.
קקאו ותמרים
שילוב הטעמים של קקאו ותמרים מתאים במיוחד, וגם למנות אחרונות כגון מוסים וקרמים. שימוש בקקאו בבלילה משתלב עם צבע התמרים.

שוקו תמרים
ניתן להשתמש בתמרים אף להמתקת משקאות חמים או קרים.
להכנת שוקו יש לטחון בבלנדר תמרים עם קקאו איכותי, תמצית וניל, קינמון וחלב רגיל או צמחי.
לשוקו קר מוסיפים ½ כוס קוביות קרח לבלנדר וטוחנים עד שהנוזל מקציף ומסמיך. לשוקו חם מעבירים את השוקו לסיר, ומרתיחים תוך כדי טריפה נמרצת עד שהשוקו מקציף ורותח.

שייק פירות
לשייק פירות טעים וסמיך יש לטחון 2 תמרים עם בננה קפואה, חופן פירות יער או תותים, וכמובן מים ומעט מיץ תפוזים.

גלי לופו-אלטרץ היא מתכונאית ומורה לבישול בריא, בשיתוף מועצת הצמחים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר